| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Královské. Vinohrady

Milé maminky, ráda bych se podělila o zážitky z porodu ve Vinohradské porodnici. Byl to již můj druhý porod (první byl akutní císař) v této porodnici, takže jsem nešla do neznámého prostředí. Musím říct, že mě spousta věcí mile překvapila. První dítě jsem zde přivedla na svět před třemi roky a za tu dobu se porodnice hodně změnila. Nejen že zmodernizovali pokoje, které teď podle mého názoru nemají chybu, ale navíc nakoupili nová porodnická lůžka a to je oproti minulé zkušenosti hodně velké plus. Myslím, že se porodnice hodně zlepšila po stránce vybavenosti.
Druhý porod proběhl přirozeně, což mě taky mile překvapilo, neboť jsem se setkávala s názory, že pokud porodím první dítě císařem, že druhé půjde s největší pravděpodobností taky. Ale profesionální přístup lékařů, asistentek i samotného pana primáře mě přesvědčil o opaku. Co se přístupu ke mě jako k pacientce týče, nemůžu si stěžovat. Až na jednu porodní asistentku a jednu sestřičku na šestinedělí, o kterých jsem už mimochodem věděla z předchozího porodu, byli všichni strašně moc milí. Navíc bylo fajn, že jsem byla na sále i na přípravě po celou dobu jako jediná rodička, takže bylo na všechno dost času, slečna asistentka, která měla noční si se mnou mohla během těch nekonečně dlouhých hodin povídat, bylo to moc příjemné i přes kontrakce. Samotný porod mi nakonec museli trošičku urychlit, neboť jsem se hodně pomalu otevírala. Musím přiznat, že ta síla těch kontrakcí mě pak hodně překvapila a vůbec nedokážu říct, jestli trvaly půl hodiny nebo hodin pět. Ale zpětně když si to počítám, tak to bylo něco přes dvě hoďky. No žádnej med, ale nakonec jsme to zvládli a mě na břiše přistál nádhernej uzlíček. Ten pohled, který jsem při prvním porodu bohužel nezažila, mě až dojal. Navzdory tomu, že jsem 27 hodin nespala, jsem se cítila naprosto báječně. Díky perfektnímu sešití a profesionálnímu vedení celého porodu, kterému šéfoval sám pan primář, jsem mohla už pár hodin po porodu téměř bez problému chodit a po třech dnech nás i s malou pustili domů. Dnes je to 11 dnů od narození naší holčičky a já vůbec nevím, že jsem rodila.
Chtěla bych poděkovat celému týmu Vinohradské porodnice, panu primáři, panu doktoru Prokopovi na pediatrii, všem mladým a velice ochotným sestřičkám a porodním asistentkám a nakonec bych tuto porodnici určitě všem vřele doporučila. Proč? Je malá, takže tam na Vás budou mít mnohem víc času než kdekoli jinde. Převážná část personálu jsou mladé a jak jsem již psala moooooc ochotné sestřičky, které nemají sebemenší problém cokoli vysvětlit. Porodnice hodně prokoukla a je z ní velice příjemné místo s profesionálním vedením. A co víc si přát? :-) Tak hodně štěstí všem nastávajícím maminkám a hlavně krásná a zdravá miminka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.