Rodila jsem před necelými dvěma měsíci. Původně to měl být CAP, ale nakonec normální porodní sál. Ne že bych měla komplikace, ale na CAP se chodí při otevření na 5cm a já jsem fázi mezi 3 a 10 cm měla kupodivu rychlou po 15-ti hodinách pomalého otevírání, takže pak mi asistentka řekla, že půjdeme rovnou na sál a za 20 minut byl venku náš krásný syn Jake. Jitka na mě nalehla, aby to šlo rychleji a díky za to, aspoň jsem se dlouho netrápila. Klystýr i holení jsem mohla odmítnout, ale já jsem již dopředu věděla, že oboje chci. Neměla jsem potom strach, že ze mě bude vycházet i stolice nebo že při zašívání bude něco zavazet. Asi po 13-ti hodinách bolestí jsem souhlasila s paracervikem, což mi hodně ulevilo a aspoň dvě hodiny jsem měla na to, abych znovu nabrala síly na to hlavní. Já jsem byla s Bulovkou spokojená a rozhodně bych ji doporučila, pokud nevíte kde rodit, tak jako já předtím. Předporodní kurzy pořádané CAPem jsou taky fajn nejen kvůli informacím a cvičení, ale potkáte tam maminky, se kterýma si i po porodu můžete popovídat a podělit se o zkušenosti.
Předchozí