Ahoj da-do i ostatní,
I já bydlím blízko porodnice v Ústí nad Orlicí a z vyprávění svých kamarádek co tam rodily mám různé pocity. Jsou to zkušenosti před i po rekonstrukci. Já osobně bych se tam tedy moc nehrnula, ale vím že tu nikde žádný moc velký výběr není. Vysoké Mýto už zavřeli a Rychnov je to samé v bledě modrém :o(
Z mnoha příkladů uvedu například věčně opilého doktora u porodu, další kamarádce tvrdili že ještě rozhodně nerodí až jim porodila na studené podlaze mezi dvěma postelema skoro sama jen s manželem(druhý den ji šli ukázat, jak vypadají nové porodní sály), další chtěla využít nově nabízenou vanu, ale bylo ji řečeno že ještě není v provozu, další měla „smůlu“ že rodila mezi svátky, protože to se holt víc oslavuje, než aby se věnovali rodičce atd. O poporodní péči se už rozepisovat nebudu, ale kojení taky moc zmáknuté nemají.
Sama budu asi patřit tak trochu mezi domorodky, protože pro mě je jedinou variantou tady v Čechách porodnice ve Vrchlabí. Ale je to samozřejmě věcí názoru, takže chápu když někdo odmítá jet rodit tak daleko. Jsem tu také díky tomu ve svém okolí trochu za blázna a už odmítám vysvětlovat své důvody. Hlavně že mě to vyšlo tak jak jsem si to přála.
Jinak se mějte hezky a užijte si porody podle svých představ.
Nika
Předchozí