mila janino, mozna hystericky pokrik, mozna unava, mozna troska zoufalstvi z toho, ze se clovek nekdy zoufale snazi napravit neco, co jiny zvoral, a ne vzdy se mu to zadari. a pak, bud vitana, draha a rozkosna super frustrace k uzoufani.
mam moc prace, unavou si tady na dovolene dovoluji padat na nos, a misto abych prekladala, cas utracim zvatlanim, o kterem si myslim, ze uz nema smysl. ale cloveku to neda. takze mi muj vykrik, vy chapavi, jiste odpustite.
co se tyce meho porodu, nekde jinde jsem ho tady popsala, uz nevim jmeno diskuze. taky hruza. a to jsem byla za "kulicha". je smutne, kdyz lidi selzou v lidskosti. ale v profesionalite, te odborne, zaplatbuh, neselhavali.
co se tyce alternativni mediciny obecne, vubec se ji nebranim. a rekla bych, ze se "alternativnim" metodam dnes obecne nebrani nikdo soudny v zadne nemocnici. alternativnim zde myslim nikoli zarikavani, ale moznost se volne pohybovat, pokud to situace dovoli, moznost skakat na mici, moznost vlezt do vany, moznost viset v satku, moznost nechat se masirovat manzelem eterickymi oleji, ktere Ti nabidne PA na sale, moznost byt ve sprse treba dve hodiny, moznost stat - ja jsem, stejne jako mamina vedle v boxu, do posledniho momentu stala, az na 2 kontrakce pracujici ku porodu, kdy me sestry sklopily na postel a vytahly mi nohy do kozy, aby mohl muj porodnik strihnout (strasne jsem episiotomii nechtela, ale kdyz jsem citila, jak se vsechno skube a Terka nejde ven, neprotestovala jsem) a Tereza se narodila. a i kdyz jsem mela nekolik trhancu a siti od Sumavy k Tatram, 3 mesice bolesti, modrinu az na stehno, rupnul mi sikmo sesity steh, byla jsem na lahvich fyzaku a glc pro ztratu krve, jak se mi neodlucovala obrovska placenta, bylo a je mi to naprosto jedno. terka je a byla ok.
Předchozí