| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Zdravím Janino,
co se týče cesty, tak u prvního dítka jsme cestovali koncem října a zpátky začátkem listopadu. Cesta trvala 3,5 hodiny za ne moc silného provozu. Bydleli jsme u známých v penzionu Barunka ve Vysokém nad Jizerou - 20 min.(pohodové jízdy) od porodnice ve Vrchlabí. Tentokrát už ale zvažuji penzion přímo ve Vrchlabí, zrovna v těchto dnech brouzdám po jejich stránkách a zjišťuji podrobné informace. Zatím to vypadá, že se opravdu dá slušně ubytovat bez placení zálohy za 220 na noc. Uvidíme. Ale z Ostravy bych já určitě nejela až po zjištění začátku porodu. Je to vždy docela riziko. Navíc záleží také na povětrnostních podmínkách atd.
Co se týče porubské nové porodnice, tak ta je zaměřena na komplikovaná těhotenství, předčasné porody apod. Tam nechceme rodit proto, že je to tam jak na běžícím pásu. Připadá mi to jako výrobna miminek. Tím, že tam je takový "porodní nával", se logicky vysoký počet porodů na den na obvyklý počet personálu odrazí na péči o jednotlivé maminky (rodila zde moje švagrová - byla spokojena, ale já s jejími informacemi ne : např. jako druhorodička a s bezproblémovým průběhem porodu se na nic neptali a už rodila na zádech a s velkým nástřihem...prostě samozřejmost). Navíc zde stále převažuje nemocniční (nepřirozený) přístup k porodu. Tuto porodnici mám v záloze jen pro případ předčasného porodu. Jsou totiž nejlépe vybaveni pro předčasně narozené děti a také mají nejmodernější vybavení pro možné další komplikace. Ale jako vše i s touto porodnicí existují různé náhledy na věc. Většinou si tuto porodnici v Ostravě vybírají maminky, které chtějí mít jistotu, že v případě náhlých komplikací se jim dostane špičkové péče. I když dle mého názoru špičkovou péči nezajistí na 100% nové a moderní vybavení, ale hlavně kvalitní a zkušení lékaři. A nemůžu se bohužel nezmínit, že tamní primář se nemůže pyšnit zrovna nejlepšími ohlasy... Na druhou stranu jsem tam ale byla na nucený odběr plodové vody a následně na detailní ultrazvuk a musím říct, že MUDr. Pannová (odběr plodovky) i MUDr. Matura (genetický ultrazvuk) byli naprosto skvělí a moc příjemní, alespoň u těchto výkonů.
Jinak je to tam hezké, nové. Divím se ale, že když už se do toho vrazilo tolik peněz, že nenatřeli aspoň zdi nějakou veselejší barvou. Vše je nové, ale člověk se tam pořád cítí jako nemocný - v nemocnici (bílé zdi, vysoké nemocniční postele, nemocniční oblečení).
Myslím, že je jen dobře, že si každá z nás může vybrat z tolika možností a že je navíc ta možnost zjistit reference také na internetu. Chudáci naše mámy za jejich časů, že ? Žádné možnosti, žádná informovanost...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.