Minulý rok na podzim jsme se s manželem na radu známých, kteří mají 4 děti a přesvědčili nás, že rodit v příjemných podmínkách je jedna z nejdůležitějších věcí okolo porodu, rozhodli jet rodit do Vrchlabí. Rezervovali jsme si pokoj v jednom z penzionů, na který nám při prohlídce porodnice dali kontakt, strávili tam týden trochu nervózního ale jinak příjemného čekání, a pak se nám narodila Matilda. Manžel byl celou dobu se mnou, já jsem se při porodu naučila dýchat tak, že jsem bolest skoro nevnímala, a díky příjemnému přístupu a dobrým radám porodních asistentek (zrovna se střídala směna) proběhl porod úplně hladce. Anestetika jsem nechtěla a při porodu jsem si na ně ani nevzpomněla. Další 4 dny jsme prožili v příjemném prostředí nadstandardního pokoje.
Chtěla bych jen ještě napsat, že jsme s manželem k celému těhotenství a porodu přistupovali s tím, že je to věc přirozená ženské tělo je na to připravené, neabsolvovali jsme ani předporodní kurz. Myslím, že kdybych rodila jinde, tento přístup by mi byl k ničemu. Ve Vrchlabí mě k ničemu nenutili, jenom radili, a doktor tam byl víceméně navíc. Setkali jsme se sice i s personálem, který nebyl až tak příjemný, ale tomu se asi žádná nemocnice nevyhne. Manžel je Australan a je zvyklý na vyšší úroveň zdravotnictví, než je u nás, ale na Vrchlabí taky nedá dopustit.
Tskže - vřele doporučujeme!
Předchozí