Myslím to asi tak - skoro každý, kdo bere nějaký chemický lék, může pocítit aspoň v minimální míře nějaké nežádoucí účinky toho léku, které u těch mírnějších a chronických nemocí mohou převážit to, co od léku čekám. Ale to je, jak říkám, z mé strany spekulace, jen tak píšu, co mě napadlo, když nad tvým příspěvkem přemýšlím.
Já osobně na celou slavnou homeopatii vyhraněný názor nemám - teorie, podle níž má fungovat, ji podle mě nevysvětluje, někdy jsem sama homeopatika brala já i mé děti (konstituční ne), ale vždy to bylo v takových situacích, kdy je velmi těžké rozhodnout, zda skutečně přispěly ke změně stavu. Uchyluju se k nim obvykle ve chvíli, kdy jiné alternativy nefungují, a právě proto - sama na sobě - mluvím o tom placebo efektu - mám totiž dojem, že jsem vždycky tak frustrovaná, že léčba nepostupuje a na homeopatický lék se pak upnu vší silou - a tam může jít prostě o to, že zburcuju všechno, co ve mně je. Pravda ale je, že to tak nemusí fungovat u každého a já prostě nevím, jak to je.
Předchozí