| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ekzém aneb dejte homeopatii šanci II.

Ivane Kmínku
jestli toho trošičku vím o homeopatii, tak je to to, že "podobné léčím podobným" a Jitka ve svém prvním odstavci píše: "..lidem, u kterých se projeví symptomy chřipky, které jsou popsány u léku Gelsemium..."
Teady já to chápu tak, že
u chřipky jsou různé projevy - to asi znéme každý. Když naši rodinu sklátí chřipice (a nejspíš jeden kmen, tedy bychom na tom měli být všichni stejně) tak já mám horečku přes 40 a rýmu a bolí mně celá kůže, ale nekašlu. Manžel kašle až se dusí, teplotu má jen mírně zvýšenou, rýmu má také, ale "bolest kůže" nezná. Děti "topí jako kamna", jedna je přes nemoc žravá jako kobylka a pořád by někde kmitala (jinak klidné dítě). Vypotit se je pro ni smrtelný způsob léčby. Ta druhá leží v posteli, potí se, jen pije, kňourá a nemá na jídlo chuť (normálně je žravá jako kyselina)....
Takže pokud jsme pochopila Jitku, vyvolává lék Gelsemium určité symptomy a pokud se tyto symptomy shodnou např. s mými projevy chřipky, dostanu Gelsemium já, ale ostatní členové rodiny - jejichž projevy jsou jiné, byť trpí stejnou chorobou - dostanou jiné hom. léky, ktaré vyvolávají symptomy podobné právě jejich průběhu.

A jinak k léčbě homeopatiky: nevím, jak a proč to funguje, ale funguje to!
Starší dcera měla ve 3 letech dost nepříjemné gynekologické potíže. Nejprve mně pediatr nebral vážně (to se vám maminko počůrává...). Ne, nepočůravala se od roku, ale měla velmi nepříjemně zapáchající výtok a já hrůzu z toho, že se něco zanedbá a ona pak v dospělosti bude mít potíže třeba otěhotněnt...
Po 2 1/5 roku trvající léčbě na dětské gynekologii (antibiotika, čípky, výplachy, injekce...prostě vše možné) se nic nezměnilo. Výtok přetrvával a dítě bylo celé ztrápené a utýrané. Potom u nás začala praktikovat nová dětská lékařka. Protože se stávajícím pediatram jsem nebyla od malička spokojená (ale jiný nebyl...), tak jsme k ní hned přešli. Ona se mně ptala, zda chceme klasikou léčbu, nebo homeopatickou. Já byla dost zoufalá (kdyby mně někdo poradit, že mám dceru o půlnoci potírat hořčicí a obcházet jí při předčítání Erbenovy Polednice 20x proti směru otáčení zeme:-))), tak jsem to snad vyzkoušela.) a tak jsme jí řekla, že tu homeopatii zkusím. Úvodní vyšetření trvalo 3,5 hodiny a lékařka se ptala, jak jsme prožívala těhotenství, jak probíhal porod, co dítě kdy mělo za choroby, co v jakém věku jedlo, čím bylo léčeno, ale třeba také jaké chuti a jakým hračkám dává přednost...
Byla jsme velmi skeptická, rozhodně nefungovalo placebo (dceři jsme neříkali, že TEĎ je to nová léčba, které jí pomůže) a přesto po počátečním 2 týdením šíleném čistícím období (horečka 12 hodin po podání první dávky H. léku u před chvílí naprosto zdravého dítěte, malá začala mít výtok silnější, měla průjem, smrkala, teklo ji z uší i očí....) nastalo zlepšení. Do 3 měsíců byla 100% zráva a od té chvíle - je jí 16 - nepotřebovala ATB. Ta mladší je v životě neměla - všechno do týdne vyléčeno díky H. Já díky H. druhou dceru i 3 měsíce kojila - u první mi řekli, že prostě němám vyvinutou ml. žlázu a nikdy kojit nebudu.... Prostě ať je účinek způsobe čím chcne, já vím, že to FUNGUJE!!!!
Ahoj a hlavně zdraví
Simča

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.