U dospelych se to praktikuje zalehnutim, rada pro manzela :-). Absolvovala jsem to u psycholozky, ale je tezke popsat vlastni zkusenost, terapie je dlouha a nekdy jedno objeti nestaci, je treba dozrat k druhemu. V kazdem pripade neco se uvolnilo, odhodlala jsem se postizeneho syna dat do tydenniho stacionare a nezesilela vycitkami a steskem. Objeti praktikuji i na detech, u syna je perfektni, vzteka se casto, nebot plno veci nechape, objeti trva dlouho a je vycerpavajici, drzim ho i vice nez pul hodiny, dokud se nepropoti, neunavi a je nam pak obema skvele. Dceri je uz dvanact a s prvnimi priznaky puberty se objeti aplikovat uz nema. Ona neni vztekloun, ale ma sve trable a smutky, postizeny braska je velke bremeno a objeti nam pomaha. Je asi tezke to aplikovat pokud se dite vzteka v samoobsluze, ale s malym jsem to zkousela i nekolikrat venku, kdyz nebylo zbyti, silene jecel, nechtel ven z voziku za kolo, sedli jsme si na lavicku a drzela jsem ho, nez se uklidnil. Prekopova mi vubec moc pomohla s ujasnenim si pravidel a prostoru pro deti, vrele doporocuji Deti jsou hoste, kteri hledaji cestu, Kdyz dite nechce spat, Maly tyran. Jinak na psychology moc nedam, ale tohle mi pomohlo.
Předchozí