KDysi jsem byla na jednom semináři o porodech mimo nemocnici, konkrétně v porodním době. Bylo to někdy cca půl roku po mém prvním porodu a ani mě tehdy nenapadlo, jak moc ten seminář ovlivní mé rozhodování, kde porodit své druhé dítě. Když jsem o cca rok a půl později právě nad tím uvažovala a rozhodovala se, jestli rodit "za rohem" v Podolí nebo "u všech čertů" ve Vrchlabí, vzpoměla jsem si na dva účastníky toho semináře, doktory Feyereisla a Kavana. Mezitím co docent Feyereisl z Podolí zastával názor, že česká porodní asistentka neumí vést samostatně porod, doktor Kavan z Vrchlabí tvrdil, že proč by i u nás nemohly být porodní domy, máme šikovné a vzdělané PA. Jasně, že jsem si k porodu radši vybrala porodnici, ve které pracují PA-profesionálky, než porodnici, kde pracují "lemra" ;o) (pokud tuto diskuzi čte nějaká PA z Podolí, tak se jí tímto omlouvám, není to můj osobní názor, ale pouze dojem, který mi o podolských PA pan docent vtiskl do podvědomí... a na jedné kontrole v Podolí při akutních potížích jsem byla s přístupem příjemné PA i lékaře spokojená)
S.
Předchozí