| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice

Já jsem v Porubě rodila v červnu a stejně jako některé z maminek jsem si odtud odnesla velmi smíšené zážitky. Tak zaprvé: lékaři (+1lékařka) na příjmu byli dost nepříjemní. Všichni byli mladí, zřejmě s nedostatkem vlastních zkušeností, který se snažili zakrýt "profesionálním přístupem". Lékařka, která mě přijímala, byla všechno, jen ne sympatická. Když jsme přijeli podruhé (poprvé to bylo v 7 ráno po sedmi hodinách pravidelných stahů po 5 minutách - to mě poslali zpět, že jde o poslíčky...), doktorka mi po dvou záznamech řekla, že "mě teda přijmou, protože bych stejně přijela zase znovu". Porod byl neskutečně dlouhý, manžel se naštstí nenechal odeslat domů a byl celou dobu se mnou - naštěstí, protože po injekci, po které jsem měla spát, jsem byla celou noc vzhůru, jen pořádně "oblbnutá". Tato lékařka se se mnou ráno rozloučila tím, že mi píchla vodu. Porodní asistentka byla také "profesionálka" - ani sympatická ani nesympatická, ale milá rozhodně nebyla. Nakonec po dávce oxytocinu a nástřihu se v 12:47 po poledni narodil Tomíček. Potom začla ta příjemnější část mého pobytu v porodnici. Po šití nás na porodním pokoji nechali samotné, mezitím přišla i má mamka, takže jsme se všichni mohli radovat z našeho prvního miminka. Po asi 40 minutách přišla sestřička ze šestinedělí a zkusila prcka přiložit - navzdory plochým bradavkám se okamžitě přisál a s kojením jsme neměli a nemáme vůbec žádné problémy. Všechny setřičky a porodní asistentky z oddělení šestinedělí musím (narozdíl od lékařů na příjmu) opravdu pochválit. Byly ochotné kdykoliv přijít a poradit či pomoci - s kojením, sprchováním. Jak jsem řekla, já jsem s kojením neměla problém, ale má spolubydlící ano a sestřičky jí vytrvale pomáhaly a až když prcek prořval celou noc, daly mu trochu ze stříkačky, aby se uklidnil a zkoušely to znovu. Chtěla jsem si zaplatit nadstandart, ale oba byly obsazené. A vůbec - v červnu se prý narodilo nezvykle mnoho dětí a zřejmě i proto tam měli opravdu frmol.Tak to jsou mé zkušenosti z Poruby...Příště asi vyzkouším Vítkovice.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.