Ahoj Jani(s Verunkou)zdravím tě.Chci reagovat na tvůj článek,myslím si,že to je asi o tom,že kdo tyhle problémy neměl a je zaujatý,nikdy nepochopí.Když jsem čekala malého,určitě bylo mým přáním,aby byl kojen.V mém případě se kojení rozběhlo dobře,mléka bylo dost,ale nikdo mi nepomohl s technikou kojení,takže jsem kojila i hodinu a malý byl stejně nespokojený a já trpěla.Tvrdla mi prsa,přidaly se vysoké teploty a nakonec zánět.V nemocnici mi nasadili léky,které mi po dvou dnech užívání téměř zastavily laktaci.Přestala jsem je užívat a než se znovu mléko začalo tvořit jsem dokrmovala.Vím,jaký jsem měla pocit,že mě plno lidí odsoudí,obrečela jsem to a měla výčitky.Nakonec to tedy dopadlo lépe,než jsem čekala,kojila jsem 14měsíců,ale bez problémů to rozhodně nebylo.V porodnici semnou byla paní,která kojit ani nechtěla,prý by jí to omezovalo v mnoha činnostech,ani tak jí neodsuzuji jako špatnou mámu,já i můj bratr jsme byli kojeni asi 3týdny a nijak jsme nikdy nemarodili.Jedna známá mi dokonce řekla,co jsem si tím dokázala,že jsem kojila...tak nad tím opravdu zůstává rozum stát.Dáváš své dcerce to nejlepší co můžeš a miminko především potřebuje lásku a maminčinu náruč.Nemusíš mít vůbec výčitky,že jsi něco zanedbala.JSI PRO SVOJÍ VERUNKU TA NEJ MAMINA A TO JE TO HLAVNÍ:-)Přeji vám hodně zdraví a domácí pohody a ať malá roste jako z vody.Ahoj Petra
Předchozí