Mě tady asi nikdo nechápe
Celá rodina vysvětlujeme tchýni a tchánovi, že ten pes trpí a že za všechny jeho zdravotní problémy může nadváha. Tchýně je schopna do ní narvat během hodiny jeden plátek jakéhosi uzeného psího blivajzu "protože se mi plete pod nohama". I když je to pochoutka pro psy, rozhodně kalorická je. Vařeného jídla má hromadu, nebála bych se to dát retrívrovi mojí mamky. Žádné vitamíny a minerály jí do vařeného krmiva nedávala, Barunka to pak nejí a plive.
Dala jsem jí tedy tu Acanu, ať vyzkouší, navíc tím, že je hypoalergenní, tak se nemusí tolik bát, že by její pes s extra mega ultra citlivým a rozmazleným želudkem měl nějaké problémy. Náš hlavní cíl je, aby byl pes krmen jenom granulemi a pamlsky dostával až když se dostane na ideální váhu a i tehdy jenom za opravdovou odměnu.
Nicméně, tchánovci odjeli na dovolenou, švagrová dostala psa na hlídání a my jsme se domluvili, že kdy jindy začít se změnou, než teď, když do ní nikdo nebude cpát dobrůtky. Švagrová poctivě odvažuje granule, pes má nejnižší uvedenou dávku v tabulce, chodí spolu na procházky...po třech dnech psa zvážila a zjistila, že i přes veškerou naši snahu má pes o 200 gramů víc, než před třemi dny. To nás docela překvapilo, chtěli jsme totiž tchýni ukázat, že když bude dodržovat granulovou dietu, tak je šance zhubnout.
Jetště uvažuju, že bychom psa tchánovcům ještě tak dva týdny nevraceli, vzali bychom si ho třeba my a celou tu dobu ji opravdu krmili tak, jak je to vhodné, chodili s ní na procházky a pak vrátli psa s tím, že už je nastartovaný, nežebrá, netváří se protivně, když nedostane maso.