| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

jééé tak já mám pocit, že holky měli i trochu víc těch sacharidů, ale raději se jich zeptej přímo na té diskuzi. Jinak s tím jídlem. Napíšu ti zkušenosti , které mám s dítětem cukrovkářem. Ale ve většině případů se to moc neliší ta dieta. Když si to trochu zažiješ, tak zjistíš, že můžeš jíst celkem skroo všechno, jen si to musíš propočítat na ty sacharidy, tedy na ty jednotky.... Myslím, že holky psaly, že u těhu cukrovky nemáš snídat mléčné výrobky, že to nějak zvyšuje, a mám pocit že možná psaly, že jim je po tom i špatně. Pak během dne klidně můžeš. Jinak všeobecně platí, že rohlík, respektive bílé pečivo diabeticky spalují déle než jiné, takže si dát rohlík spíše když jseš po velké procházce, nebo když ti začíná být špatně z nízké hodnoty... Jinak můžeš rýži, těstoviny, brambory, i br. kaši, i ten knedlík si můžeš dát. Polívky, i omáčky taky, jen si to prostě musíš započítat do jednotek.... a taky záleží jak na to bude reagovat tvoj tělo, ale to by jsi zjistila právě z toho glukometru podle hodnot které by jsi po určitém daném jídle měla.... Fakt není důvod jíst pořád to samé. Jinak co můžeš neomezeně je okurka, mrkev, rajče, sýry, salámy, maso - to se nepočítá. Takže když honzík otravuje že má hlad an emůže ještě jíst, tak mu dám obložený talíř výše uvedeného a je chvilku klid. Pokud tě honí někdy mlsná, tak jsou výborné věci od Kinder a to hlavně proto ,že mají na většině výrobků propočítané hodnoty na danou gramáž, takže to nemusíš přepočítávat a většina těch malých cukrovinek od nich je tak jedna jednotka..... Hlavně nejez nic tzv. dia! to je největší hnus co může být. Raději normální, malý kousek čokolády než nějakou dia čokoládu nebo sušenku, většino tam toho je víc škodlivého než v normálním a hlavně jso utam ty umělé sacharidy, které v těhu vůbec nemají být.... Uf jsem se zase nějak rozepsala... se omlouvám. Ale snad ti to alespon trochu pomůže.
A ten glukometr, bylo by fajn kdyby ti ho tady půjčili. Jak říkám, můžeš si ho klidně koupit, ale cena těch proužků do glukometru je vysoká.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.