Přidat odpověď
Ahoj, nabízím pohled z druhé strany, dělala jsem to 8 let, občas se to střídalo s hlídáním dětí. Pracovala jsem pro agenturu, která zajišťovala tyhle služby cizincům, bylo to dost dobře placené, měla jsem 140,- Kč na hodinu, agentuře jsem platila 10%, plus zdravotní a sociální.
První rodinu jsem měla Američany, veliký byt, tam jsem chodila denně na 7, později 5 hodin, měli jedno dítě, paní byla těhotná. Postupně jsem uklízela celý byt pořád dokola, odpoledne denně žehlení, 1x týdně nákup. Kluky jsem i hlídávala, byli moc zlatí. Když mi odjeli zpátky, tak jsme to všichni obrečeli a dodnes si píšeme.
Další rodiny jsem měla většinou 1x týdně, na 3 až 5 hodin, běžný úklid + žehlení, byty i rodinné domky. Občas někdo poprosil o nákup, ale minimálně.
Na okna měla agentura speciálního člověka.
U hlídání dětí byla ta samá taxa, po 10. večer museli platit taxi, jinak jsem se dopravovala sama MHD, Praha.
Pokud jsem někam docházela častěji a delší dobu, tak tam vznikal hodně úzký vztah, protože ti lidé přede mnou nemohli nic moc tajit. Byla to fajn práce, i když ty úklidy byly kolikrát hodně náročné na fyzičku.
Předchozí