| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Eecto,

tak já to mám s ponožkama tak, že řeknu "je chladno, vem si ponožky", dcera opáčí "ale XYZ je taky ještě nenosí" a já na to "Jenže já nejsem máma XYZ a nebudu s ním sedět doma, jestli nastydne. Třeba je horkokrevnější. Podívej se, kolik je stupňů," dcera odběhne k teploměru a řekne "tak jo" nebo "vždyť je 23!" na což řeknu "aha! Tak to si je fakt brát nemusíš," což je v pohodě, neboť si nenárokuji trvalou neomylnost, jen občasné poslední slovo.

Po třech podobných dnech se děti běhají dívat, jak je teplo a chodí se radit, jestli to stojí za ponožky/svetr/bundu, co když se odpoledne oteplí :-) (Teď už se ani neradí, pár proměnlivých dnů je za námi, já jen decentně sleduju)

Podle mého názoru se děti naučí, jak jednotlivé formulace u různých lidí chápat. Pochopí, že "vem si ponožky" nebo "při takovéto teplotě si bereme ponožky" znamená u mámy "myslím, že už je dost chladno na ponožky", u babičky "nastydneš! MUSÍŠ si vzít ponožky a dost řečí!" u starší sestry "máma říkala, že ti mám připomenout ponožky," u druhé babičky "broučku prosím, vezmi si ty ponožky, hlavně nedělej scénu, no, když tak tě něčím uplatím."

Ve skutečnosti se snažím říkat to, co opravdu myslím. A když něco po dítěti opravdu chci, tak je mi vcelku jedno, jestli to 90% vesmíru dělá jinak, takže "argumenty většinou" moc neberu. Z tohoto hlediska ti ovšem zcela přiznávám právo vést své dítě, jak uznáš za vhodné ty, bez ohledu na místní většinové postupy v čemkoliv.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky