Přidat odpověď
Ivo, já barvila jednobarevně a mamka pak pletla vestu pruhatou. Teď jsme s Arulkou koupila merino a barvila jsem pro Dorotu dva odstíny růžové, hnědou a má tam bílá místa. Vzdálenosti mám tak 25-30cm barvy a 3-5cm zbyla bílá. Při výrobě ta bílá byla určitě 10-15cm. Upleteno nemám, protože bude plíst mamka a ta je u ségry do 7. Ale platí to, že když budeš dělat svetr pro sebe a chceš melíry jako na fotce, tak asi krátké vzdálenosti. Jinak ti to půjde spíš do pruhů. Tak bych asi volila tři odstíny modré plus bílou. Takže tak 10cm namočit barvu a nechat 15-20cm bílou a střídat nějak pravidelně.
S barvou asi tak, že dáš do hrnků myslím horkou vodu a do jednoho půl, do druhého jednu a do třetího 1,5 lžičky barvy. Ale nemám až tak zkušenosti, fakt to chce vyzkoušet. A pak taky záleží, jak dlouho to tam necháš v barvě a jak vymácháš. Já to namočila vyždímala a namočila vyždímala lehce. Trochu mi to teklo.
Hele ale neboj se toho, normálně toriskni a určo to vyjde krásně, i když třeba ne úplně jak jsi zamýšlela. Budeš určo mile překvapena. Mě to vyšlo taky víc tmavé a málo bílé a výsledek bude tuším pěkný.
Předchozí