| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Synovi bylo cca 6 týdnů, kdy se mu objevil ekzém na tvářičkách. Fleky byly hodně velké, vlastně pak pokryly celé tvářičky. Dr. mu napsala jakousi mastičku, jméno si už nepamatuju, je to přeci jen víc než 7 let. Nakonec jsem použila osvědčenou Holtovku a do týdne byl ekzém zcela pryč a už se nevrátil.

Ovšem později jsem si uvědomila, že byl naprosto učebnicový příklad alergiků: v útlém kojeneckém věku atopický ekzém, v půl roce (kdy údajně vymizí poslední protilátky od matky) první ATB na průdušky, ve 3 letech první mírné alergické projevy (teklo mu z nosu), zato ve 4 letech už to byl astmatický záchvat.~;((

Když jsem pak byla znovu těhotná (potřetí), naše alergoložka mi rovnou doporučila, že kdyby se u miminka objevil ekzém, máme rovnou přijít a dostaneme vakcinu Colinfant. Prý je to moc dobrá věc, je to na podporu střevní mikroflory a měla by brzdit projevy alergií a dítě by nemělo tak stonat. Podmínkou je, že ji ale dítě musí dostat během prvního roku života, kdy se tvoří imunitní systém. Takže když se dcerce ve 3 měsících objevily první flíčky, rovnou jsme utíkali k dr. Tak jsem zvědavá, jak se to dále bude vyvíjet, protože každé další dítě z rizikové rodiny alergiků má prý horší problémy než to předchozí.~;((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.