Dobrý den, pročetla jsem si tady několik ( mnoho ) různých příspěvků k porodnici v ČK. A Musím říct, že nechápu ty negativní postoje a připomínky. A zvláště Katku, která ve svém vyprávění o porodu mě dohnala k naprostému otevření úst - slušně řečeno. O to víc, že jsem rodila s ní - potkaly jsme se v předporodním pokoji, takže jsem měla tu čest zažít ty " strašně nepříjemný " asistentky a to jak na ní křičely
) Ne, nekřičely, nikdo na ní nezvyšoval hlas, naopak jsem byla příjemně překvapená z toho, jak mile se k ní chovaly........ nebudu hodnotit něčí porod, budu hodnotit svůj. A ten hodnotím krásně ..... Rozhodla jsem se rodit v ČK ( i když jsem z ČB ) právě pro možnost lidského přístupu, přirozeného porodu, přítomnosti partnera a dalších předností, která tato porodnice nabízí a SPLŇUJE. NAše holčička se narodila 20.3.2008 a já díky celému personálu, jejich ochoty ( včetně pana primáře Shona, který u mého porodu byl) a jejich klidnému přístupu zažila právě tak krásný porod a euforii jakou jsem si představovala. Maličkou mi ihned přidaly k prsu a nikam ji po ošetření neodnášely - stačilo jen vyslovit přání, aby se mnou zůstala po celé dvě hodiny na sále a ona se mnou na sále zůstala ( resp. s námi - s manželem ). Během této doby mě sestřičky ošetřily, pomohly a pak nás nechaly o samotě - v těch nejkrásnějších prvních okamžicích. Pak mě společně se Sárinkou odvezly na pokoj. Nikdo nikam nechvátal, nikdo nás neokřikoval, neznervózňoval....naopak jsem měla pocit naprostého pochopení a péče. Takže DĚKUJI za krásný porod a druhé miminko s jistotou přijde na svět právě v této nemocnici.
Jitka Jůsková