Musím se přidat ke kladným referencím porodnice Český Krumlov. Rodila jsem nyní 16.9.09 své první miminko, mým velkým přáním bylo rodit do vody. Když jsme dorazili do porodnice, sály byly plné, tak jsem musela čekat v čekárně, bohužel, ale to těžko mohl personál nemocnice ovlivnit. Ve chvíli, kdy se uvolnil žlutý sál byla jsem vyzvána, že na něj mohu jít. Vzhledem k tomu, že jsem stále kladla důraz na to, že bych přeci jen ráda rodila do vany, ochotně mi tedy řekli, že pokud si ještě vydržím v té čekárně, tak za chvíli se uvolní modrý sál a já mohu jít tedy tam, byla jsem nadšená a dál raději podstupovala bolesti v čekárně, hlavně že se mi splní mé přání. Do sálu jsme se dostala až po 6,5 hidnách, vyčerpaná a fakt už jsem tam chtěla být. Manžel mi napustil vanu a už jsem se těšila, až to skončí. Sestřičky nás tam nechávali o samotě, jen se vždy přišli zeptat jestli něco nepotřebujeme a jak to pokračuje. Bohužel pro mě, při prohlídkách, jak dalece jsem otevřená, se zjistilo, že v horním bříšku mám již zakalenou plodovou vodu, takže byl porod do vody zamítnut. Škoda, když jsem pro to tolik vytrpěla, ale zdraví miminka je důležitější. Tak jsem nakonec rodila na křesle, na mojí žádost "pokud to nebude nutné, tak bez nástřihu" mi vyšla paní doktorka také vstříc a já, jako prvorodička jsem porodila 4.380g kluka bez nástřihu a bez velkého šití, že jsem tomu ani sama nemohla uvěřit a určitě na tom svůj podíl měli i sestřička a doktorka. Docela jsem si už druhý den mohla i zlehka sednou a třetí den se mi už perfektně chodilo. Jinak jak píší ostatní, miminko jsem dostala hned na bříško a po omytí s námi náš Honzík zůstal celé dvě hodiny, než mě převedly na pokoj. Byli to nejkrásnější hodiny mého života, mít u sebe dva své poklady. Prostě Krumlovská nemocnice stojí za to a příště jdu opět tam.
Předchozí