Přidat odpověď
Kaplanko synka je mi líto a držím palce, ať se s tím spolu s ním brzy "poperete" bez ztráty kytičky
nemám srovnání s mononuk. u dětí, ale sama mám za sebou čerstvou zkušenost, nemoc jsem přechodila, resp. ani nevím že jsem ji prodělala a přišlo se na ní vlastně náhodou při jiných obtížích, striktní dieta už opravdu není nezbytná, ale já sama ji poctivě držela 3 týdny a za tu dobu se mi všechny sledované hodnoty jaterních testů vrátily do normálu (a to jsem je původně měla mnohonásobně vyšší), teď už se jen držím zádsady omezit tuky jako takové (pro dospělého se uvádí norma 40-60g/den)
v té striktní dietě se nesmí mimo tuků rovněž žádné nadýmavé potraviny (čerstvé pečivo, kynuté koláče a buchty, luštěniny, česnek, cibule, rajčata, okurky, papriky, z ovoce cokoliv co má pecičky/jadérka - hrozno, jahody, maliny, meloun...) a těžko stravitelná jídla (např. cereálie), nic kořeněného (hlavně mletá paprika a pepř)
jinak třeba oliv. olej jsem si přidávala kapku do jídla až do hotového, hodně používám parní hrnec, ve velké míře by se mělo konzumovat "bílé" maso a ryby, dost často to dusím v troubě se zeleninou, přílohy jakékoliv - kupodivu jsem zjistila, že když zapojím fantazii, tak jsem schopná uvařit chutné jídlo i zcela bez tuku :o) a bez pomoci spešl kuchařek
no a nejdůležitější je vynechání jakékoliv fyzické zátěže a vyhnutí se stresu, což nevím ja půjde docílit o děcka (svého syna bych tedy v klidu neudržela ani den...)
Předchozí