| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Porod v domácím prostředí

Nasla jsem ten rozdil (sladka X slana), to jen dokazuje, ze nejsem doktorka, kdyz to nevim :))), to byl asi nekdo jiny. Ja jsem sla po Janap, cetla jsem diskusi kolem ni, protoze ji nahodou dobre znam (osobne), je opravdu MUDr a k tomu chodici encyklopedie. Ja delam ve vyzkumu, tak nemam k vedecke literature daleko :)))
Dystokii definuji lekari trosku ruzne (napr. dilataci pomalejsi na 0,5cm/hod v prubehu 4 naslednych hodin) - zalezi na skole.
Ja jsem zase byla prekvapena se docist (snad jsem ho take posilala: Water Births: A Naked Emperor,PEDIATRICS Vol. 114 No. 3 September 2004, pp. 855-858 ) ze vlastne nejsou stanovena pravidla pro porod do vody. Jak jsem uz psala, ten casopis (Pediatrics) je celkem dobre hodnoceny (tim IF) a k takovym vylevum uz museji mit duvod (nebo znamy v redakci). Ty jsi cetla Geissbühler V, Eberhard J: Waterbirths: A Comparative Study. Fetal Diagn Ther 2000;15:291-300? Na internetu to neni a tak jsem tam nemohla nahlednout.
Pro me vyplyva, ze metodika neni poradne popsana, zvladnuta a pro dite neni zadnym prinosem, pouze riskem (v soucasne dobe). Souhlasim, ze casto neni ctenari jasny co se na tom sale delo, on to totiz asi nevi ani ten doktor, ktery ten clanek pise.
L.

A. Freshwater Drowning. Freshwater drowning is difficult to treat. As a victim loses consciousness and slips beneath the water, the heart is still beating but the airway is blocked. After the victim loses consciousness, throat muscles relax and the airway opens. Water rushes into the lungs and enters the bloodstream. Within seconds, the volume of liquid in the bloodstream increases by as much as 50 percent. Meanwhile, the heart races at a very high rate because of the lack of oxygen. The heartbeat continues to increase as the blood thins. The increased strain on the heart, combined with thinning of the blood, makes cardiopulmonary resuscitation (CPR) less effective. Begin CPR immediately and continue CPR until medical help arrives.
B. Saltwater Drowning. Saltwater drowning is similar to freshwater drowning. The major difference is the water"s saline content and its effect on the lungs. Salt water draws blood into the lung tissue and makes it difficult for the lungs to transfer oxygen to the blood. Begin CPR immediately and continue CPR until medical help arrives.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.