U Apolináře jsem rodila před 2 lety císařským řezem. Přestože jsme přijeli uprostřed hektické noci, v níž se všechny maminky v Praze rozhodly rodit (po nás už zavírali příjem), nedal na sobě nikdo z personálu znát ani náznak stresu. Všichni byli milí, porodní asistentky se téměř omlouvaly, když musely provádět některé nepříjemné zákroky (vyšetření, klystýr apod.). Na JIP, kde jsem strávila den po porodu, i na oddělení šestinedělí, jsem opět nevycházela z údivu, jak byli všichni ochotní a v pohodě (dětské sestry, když jsme je dlouho neotravovaly s nějakým dotazem, se dokonce chodily samy ptát, jestli něco nepotřebujeme - z toho jsem byla fakt v šoku). Nutno ovšem poznamenat, že jsem ležela na nadstandardním pokoji a maminka, kterou ke mně přemístili z "normálního" pokoje, mě ujistila, že k nadstandardním pokojům zřejmě patří i nadstandardní personál. Nevím, já opravdu za celý týden strávený v porodnici nepotkala nikoho sebeméně nepříjemného. Za tři měsíce čekám další mimčo, chystám se opět k Apolináři a doufám, že udělám stejnou zkušenost. Bára
Předchozí