tak já napíšu svou čerstvou zkušenost...synovi jsou 3 měsíce, jsme začátečníci v látkování od 2. dne po příchodu z porodnice..třeba se to bude hodit...
1) myslím si, že každé mamince bude vyhovovat něco jinýho - dojít do kamennýho krámku s látkovkama a "osahat" moc doporučuju
2) důležitý je zvážit taky jak bude plenky sušit (sušička/jak jim schne prádlo doma)
3) zda jí bude/nebude vadit žehlení
mně přišly vázačky nesympatický = nemám vůbec odzkoušeno
používáme vícevrstvé Bambino Mio sepnuté snappi sponkou na "novorozenecký sklad" nebo klasické čtvercovky (měla jsem jich ve výbavě spoustu nachystaných od mé mámy ještě z 80.let
)
a kvůli řídké a časté stolici používáme spíš PUL gaťky, vlňáčky jen když chci větrat zadeček...to že to gaťky schytaj je u nás docela často
i když třeba jen malinko na gumičkách
na noc se mi osvědčily babusky Baby Lucy nebo fleesové kapsové plenky do kterých dávám buď BM nebo čtvercovku (BM schnou cca 6-10hodin, čtvercovky cca 3hodiny - asi jako kuchyňský utěrky - pro srovnání
), bambusky ale déle schnou, nám cca 16-24hodin (asi jako všechny kalhotkové plenky) ale dobře sajou, dobře těšní kolem nožiček.
určitě bych doporučila separačky (já preferuju celulozové, viskozové mi přijodu umělé)
výbavu jsem pořizovala z druhé ruky na mimi bazaru a můžu doporučit...prostě si koupit kousek od toho a kousek od toho, vyzkoušet co bude sedět a dle toho dokupovat zbytek...