| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, tohle je opravdu těžké rozhodnutí. Pokud nemáš vážné zdravotní problémy, doporučuju miminka si nechat. To riziko redukce je poměrně velké. Sama mám dvojčata a k nim starší holčičku a musim říct, že to je něco naprosto úžasného a nádherného. Něco co s jedním dítětem nikdy nezažiješ. A pak taky dvojčata maj ten život v mnohém snažší, protože maj po boku neustále parťáka, který jim pomáhá. Redukce tebe a celou tvojí rodinu na celý život ochudí o veliký zázrak, kterým dvojčate bezesporu jsou.

Takže co jsem slyšela nebo četla o redukci:
1)riziko pro druhé dvojče je velké
2)rizikovost těhotenství se tím nesnižuje, stejně tak se nesníží riziko předčasného porodu
3)pokud lékaři doporučí, bývá to u těhotenství po umělém oplodnění či z vážných zdravotních důvodů. U přirozeně počatých dvojčat se nedoporučuje.
4) a to se netýká úplně redukce...20% monodětí je původně z dvojčat (syndrom mizejícího dvojčete v prvním trimestru těhotenství).

Říká se, že s dvojčaty je 1,5 krát větší starost, ale 3krát větší radost.
Pro mě jsou dvojčata ten největší dar, který jsem kdy dostala. Máme to soužití trochu stížené tím, že bydlíme v 36m, v pátém patře bez výtahu a taky tím, že jsem na děti v podstatě sama. Babičky nefungují, tatínek je v práci od rána do večera a od večera do noci se věnuje koníčkům. A stejně jsem nesmírně šťasntný člověk a za tři zdravé děti a nádherná dvojčata k tomu, nepřestanu být nikdy vděčná.

Ať už se rozhodneš jakkoliv, přeju ti ať jsi šťastná a svého rozhodnutí nikdy nelituješ.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.