Přidat odpověď
Ahoj, tohle je opravdu těžké rozhodnutí. Pokud nemáš vážné zdravotní problémy, doporučuju miminka si nechat. To riziko redukce je poměrně velké. Sama mám dvojčata a k nim starší holčičku a musim říct, že to je něco naprosto úžasného a nádherného. Něco co s jedním dítětem nikdy nezažiješ. A pak taky dvojčata maj ten život v mnohém snažší, protože maj po boku neustále parťáka, který jim pomáhá. Redukce tebe a celou tvojí rodinu na celý život ochudí o veliký zázrak, kterým dvojčate bezesporu jsou.
Takže co jsem slyšela nebo četla o redukci:
1)riziko pro druhé dvojče je velké
2)rizikovost těhotenství se tím nesnižuje, stejně tak se nesníží riziko předčasného porodu
3)pokud lékaři doporučí, bývá to u těhotenství po umělém oplodnění či z vážných zdravotních důvodů. U přirozeně počatých dvojčat se nedoporučuje.
4) a to se netýká úplně redukce...20% monodětí je původně z dvojčat (syndrom mizejícího dvojčete v prvním trimestru těhotenství).
Říká se, že s dvojčaty je 1,5 krát větší starost, ale 3krát větší radost.
Pro mě jsou dvojčata ten největší dar, který jsem kdy dostala. Máme to soužití trochu stížené tím, že bydlíme v 36m, v pátém patře bez výtahu a taky tím, že jsem na děti v podstatě sama. Babičky nefungují, tatínek je v práci od rána do večera a od večera do noci se věnuje koníčkům. A stejně jsem nesmírně šťasntný člověk a za tři zdravé děti a nádherná dvojčata k tomu, nepřestanu být nikdy vděčná.
Ať už se rozhodneš jakkoliv, přeju ti ať jsi šťastná a svého rozhodnutí nikdy nelituješ.
Předchozí