Moulinko, taky jsem od tebe pár diskusí četla..já ti nevím. Přijde mi, že ho prostě bezhlavě miluješ, ať udělá co udělá.
Jestli je to tak, že jste na něm v podstatě dost finančně závislý, tak bych se zas tak nějak moc neoháněla, vím - platit ze zákona prostě musí, to je bez debat, ale co je s tím protahování a když ti tak nějak momentálně "hoří za zadkem", tak bych přeci jen byla opatrnější.
NICMÉNĚ!! Nebuď zase hloupá a dobře si všechno promysli. Ty se mu podřizuješ, ty mu ustupuješ..když ti pomůže v baráku, tak bych to zase nebrala jako kdovíjakou laskavost,anebo snad bych před ním nevytáhla slovo - snaží se (to si můžeš myslet, ale hlavně mu to neříkej, ber to jako uplně samozřejmá věc, nic k chválení) zkus to brát zkrátka tak jak to je-tak byl to váš barák, tak ať aspoň!!, když už je lempl ve všem, trošku někdy mákne..ale nic víc bych od toho nečekala.
Vím, jaký je to hnusný pocit, když ti teď řeknu, že to dělá jak holky psaly s úmyslem ti zavřít pusu, ne proto, že mu na tobě záleží.
A taky jsem ti chtěla napsat, ono jak chlap třeba u ženský vycítí, že je ve vztahu ten víc závislý, ta slabší, ta závislá nebo dokonce hysterka..tak si jí přestává vážit, a dělá si co chce. Jestli ta žena ještě trpí třeba méněcenností, nízkým sebevědomím, tak s ní ten muž dokonce velmi snadno manipuluje podle svého, dostane ji snadno tak kam ji chce..a zas to jde dál a dál a váží si jí míň a míň.
Naopak žena, která se nebojí mu říct NE, nesouhlasit s něčím co on by rád chtěl, neumožnit mu něco, neustoupit apod., paradoxně takové si váží ten chlap víc.
V dané chvíli bude pochopitelně neskutečně naštvaný, ale ve finále za takovou potáhne..
Na nový vztah podle toho co píšeš, nejspíš opravdu zralá nejsi. Nech tomu čas. Ono taky je něco jinýho, když s někým kominukuješ pouze přes PC a něco jiného je, když narazíš na přitažlivého muže někde v tramvaji nebo v tescu..
V reálu tě třeba okouzlí muž, který by se ti v případě fotky u inzerátu vůbec nemusel líbit, ale ve skutečnosti z něho vyzařuje právě nějaký ten appel, ego nebo nevím co, zkrátka takový muž tě může opravdu hodně přitahovat a přes PC bys mu šanci nedala..
Myslím, že to není ani o tom, co ti o sobě napíše atd. /samozřejmě,záleží na spol.zájmech,jeho vzdělání,rodině apod./ , ale je to i hodně o tom, jak na tebe ten chlap působí když je s tebou.
A tohle je hodně důležitý, jestli to pořádně zajiskří, nebo to je chladný, nudný, otrávený, nic moc, odpuzující....myslím, že to hodně souvisí s tou opravdovou zamilovaností, která buď časem zkrachuje nebo se z toho vyvine dlouhodobější láska,ale to už je na jinou stránku.
Naprosto chápu, že tě zpráva o těhotenství jeho současné, rozhodila.
Když ti poradím vykašli se na to, tak to nepomůže
Ale fakt se na to vykašli. Začni to brát jako hotovku, vyřešenou věc - já a on jsme se rozvedli, on má svůj život, já mám stejné šance na štěstí co má on. Co jsme si..to jsme si.. a hotovo.
Musel ti teda pěkně ublížit, hajzlík jeden, ale v případě rozvodu by to měl každý brát tak, že ten vztah prostě nefungoval a že to není to pravé.
Někdo se otřepe za chvilku, někomu to trvá několik měsíců a někdo se v tom patlá roky... čím dřív, tím líp. Ten kdo se v tom bude babrat roky, ten podle toho taky bude vypadat - hrozně zestárne, úzkostlivý výraz apod. přece tohle ti za to fakt nestojí.
NEMÁ TO SMYSL, NIKAM TO NEVEDE. Snaž si tohle opakovat. Netrap se, nemá to cenu se kvůli tomu všemu trýznit a vyžívat se v tom, jak tě to vnitřně zabíjí.
Když si to budeš neustále dokola často říkat, tak se ti to zafixuje tak podvědomí, že to tak začneš i vnitřně opravdu cítit. Přečti si nějaké články na téma autosugesce. Ty myšlenky, city, podvědomí to všechno funguje na nějakém principu - zážitek - podvědomí - myšlenky - následně tvé pocity a činy.
Opravdu nemá smysl, abys mu věnovala tolik času, tolik myšlenek..stejně si bude dělat co chce a časem pochopíš, až se z toho dostaneš, že on je vlastně uplně blbej a ty jsi hrdinka, že jsi se od něho dokázala osamostatnit, odloučit. Budeš na sebe pyšná, až tohle co ti ten hajzlík připravil, překonáš a zvládneš.
Ty se postavíš na svoje vlastní nohy, vyhrabeš se z té největší krize a víš co potom zjistíš??? Až ti bude totiž zase dobře a budeš konečně spokojená, tak přijde se zprávou, že jim ten vztah zkrachnul
S tím těhotenstvím jeho současné ženy - ber to zkrátka jako FAKT. Jako věc, která se děje, kterou ty neovlivníš, která se stává, a která se tak taky musí vzít, přijmout.
Nic s tím stejně už neuděláš, nemá smysl se kvůli takovýmto věcem trápit.
Chápu, že tě to dost zasáhlo, píšeš, že je to pro tebe definitivní konec...hele, ale já ti nevím, když má 6dětí, nevím, jestli další jeho dítě na cestě, má pro tebe znamenat něco jako definitivní konec.
A také chápu i to, že ti momentálně teď nejspíš nějaké nadhledy a pozitivní myšlenky pravděpodobně nepomůžou, protože jsi na něm ještě příliš zaseklá. Ale chce to se postupně začít otužovat, nepatlej se ve svých pocitech, nelituj se..
Ale klidně si ještě dovol na něho myslet, že by mohlo ještě něco někdy...nějaké záchytné body mít musíš, ale někde v koutku v srdci už se podvědomě připravuj, otužuj, upevni a už to začni brát jako nenávratný vztah - ale pozor, to není důvod proč opět znova truchlit- teď už ne. Nenávratný vztah totiž znamená něco jako nenávratná chyba - ERROR