Dobrý den, ráda přispěji svým zážitkem z porodu. Bohužel mi nevyšel tak, jak jsem si plánovala. Chtěla jsem našeho chlapečka porodit do vody, on měl představu zcela jinou. Když mne manžel ve 23:30 dopravil do porodnice, předal mne porodním asistentkám s předstevou, že za několik chvil bude zcela zmáchán vodou z vany, jak se náš synek bude drát na svět. Bohužel vyplnění protokolu je věc asi nezbytná ještě před porodem. Byla jsem připojena na kardiotokograf v polohe na boku, později jsem musela, nutkáním přírody, změnit polohu do kleče. Poté jsme byla oholena, s čímž jsem souhlasila. Klistýr mi nebyl aplikován, díky bohu, vyprázdnila jsem se doma. Ani jsem nestihla vznést svůj požadavek na porod do vany, protože Tomášek se velmi rychle dral na svět. Požádala jsem alespoň, aby mi nedělali epiziotomii, v čemž mi vyhověli a jsem moc ráda. Syn mne sice natrhl, ale bylo to jen na 1 steh. Po nástřihu jich bývá mnohem více, alespoň, co jsem slyšela od maminek v porodnici. Rodila mne pouze porodní asistentka, na kterou si vůbec nemůžu stěžovat. Na sále byla tma, svítila pouze lampička na rodidla. Když se Tomášek vyloupl, lehce zalapal po dechu a tence si poplakal, ale za pár chvil se ne mne a manžela smál jako sluníčko. Pan doktor Váli byl jemný a citlivý, šil mne sice bez umrtvení, jsem alergická, ale odvedl perfektní práci, steh jsem vůbec necítila a ani nebolel, ani ten jeden vnitřní. Druhá porodní asistentka mne sledovala ty povinné 2hod. po porodu na sále a velice pěkně si se mnou povídala a mezi tím uklízela porodní sál. Dala mi pár užitečných rad, jak se mám starat o porodní poranění. Shrnu-li porodní sál-pak všichni získávají jedničky pětkrát podtržené.
Na oddělení šestinedělí to bylo horší s některými ženskými a dětskými sestřičkami, ale jak se říká, všude narazíš ne blbce. Velice mi pomohla jedna dětská sestra, bohužel si nepamatuji její jméno, s prsy, když se mi nalévaly mlékem. Dětský primář Bloudíček je velice citlivý a hodný k dětem, příkladné chování. Také ženští lékaři, zejména paní doktorka Pavková, jsou citlivý a hodní. Bohužel mne sklamala trochu zdejší strava, maminky mají stejné jídlo jako jiní pacienti, což znamená, že dostanete, třeba kořeněný guláš, zelnou polévku apod. Shrnu-li toto oddělení-taková lepší dvojka. Jestli bych rodila ve Znojmě podruhé? Určitě, ale jela bych tam aspoň o hodinu dřív, aby se stihla napustit vana a já své druhé dítě konečně porodila do vody.
Předchozí