| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak naučit děti číst knížky s příběhem

Také souhlasím. Synovi jsme četli od narození, čteme mu doteď. Vydržel už jako malý hodiny sedět a poslouchat. Vlastně vydrží i teď tak dlouho, dokud vydržím já číst:)))
Oba s manželem, i naši bratři, od malička rádi čteme. Já i můj bratr jsme byli nejspokojenější, když jsme se mohli s knížkou zavřít do svého pokoje a nikdo nás nerušil. Já si čtu pořád. A upřímně přiznávám, že nejen když mám volno. Když mě nějaký příběh zaujme, je mi celkem fuk, jestli je zrovna umyté nádobí. Takže řekla bych, že vklad i příklad pro to, aby syn četl, je velký.
Ale nečte. Čte, když mu to připomenu, když si uvědomí, že bude muset odevzdat čtenářský deník s přečtenými knížkami. Ale samotného ho to nenapadne. Jediné, co celkem čte, jsou encyklopedie. Vyhledává si v nich, co ho zajímá, a to si čte. A pak jsem mu koupila na zkoušku jednu knížku z řady Děsivé dějiny, a to ho zaujalo. Takže už jich přečetl asi 5. Ale když mu zkusím podstrčit něco jiného - teď jsem mu např. přinesla od našich Steklače (knížky o Boříkovi a spol.) prohlásil, že to je blbost. Mrzí mě to, nikdy by mě nenapadlo, že moje dítě nebude chtít číst.
Tak nevím, čím to je. Ale na velkou chybu ve výchově bych to neviděla. A ještě poznámku, že to, co slyšel, nebo přečetl, dokáže převyprávět dobře a i psycholožka byla překvapená, jak výbornou slovní zásobu (na dítě jeho věku) má.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.