| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak naučit děti číst knížky s příběhem

Rozhodně souhlasím s tím, že čtení není vizitkou rodičů. U nás doma nebylo čtení zrovna moc v oblibě, přesněji řečeno, babička s dědou mi určitě četli pohádky, když jsem ještě sama číst neuměla, ale oni sami - ani moje máma - žádní knihomolové nebyli. Naučila jsem se číst v necelých třech letech prostě proto, že jsem to chtěla umět. Oni mne k tomu nevedli. Babička vždycky vypráví, že jsem přišla k dědečkovi, když četl Rudý právo :o) a ptala se ho, co je to za písmenko, a najednou jsem uměla číst sama. Už jsem to tu někde psala, mám fotografickou paměť, takže to pro mne nebylo nic složitýho. Od tý doby neustále čtu, dětství jsem strávila v knihovně, dokonce si pamatuju, jak jednou volala matka mý spolužačky mojí mámě: "Ta vaše dcera je nějaká divná, holky si u nás hrály a ona si akorát furt četla." Myslím, že jsem za to byla nějak potrestaná... dokonce. :o)
Na druhé straně znám x rodin, kde minimálně jeden z rodičů čte a děti na čtení kašlou. Tohle je o povaze každýho z nás, od určitýho věku se děti vymezujou samy a na vzor z domova celkem kašlou. Není to ale tak tragický, jak se říká, když vlezete na nějaký literární server, najdete tam fůru -náctiletých, kteří nejen čtou, ale i sami píšou. :o)
Každopádně ale rodinný vzor nemůže nic zkazit a číst dětem příběhy je určitě správný. Těším se na to, až budu synovi číst. Zatím je malej a baví ho maximálně vyprávěný pohádky o autech, motorkách a zvířátkách, jak už všichni spí. :o)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.