Marketko, mala mi mrkev ani nic jineho dlouho nechtela. Je dobre dat oskrabanou syrovou mrkev az do varici vody, ona se tak nevyvari a je sladsi. Ja uz davam vyvar (mam ho zamrazeny v kelimkach, to dat trochu vody, ten vyvar a mrkev a jinou zeleninu a varim). U male (ted 10 mes.) jsem zjistila ze nema rada rozmixovane jidlo. Takze mrkev zacala poradne jist az kdyz jsem ji opravdu hodne uvarila a rozmackala vidlickou. Pokud ji nejakou kasi, udelej ji do toho vyvaru a dej tam tu mrkev, treba to sni. Sul i cukr jsou zbytecne. Me mala ze zacatku snedla jen sousto namocene do moji (slane a zaprazene!) polivky. Takze nemam co radit! Kdyz tu mrkev nechce, zkus Kubika! Nebo jako ja v jejim 7. mes. jsem nastrouhala mrkev na jemno, cistou rukou vymackala stavu a dala ji to bud do kase nebo po lzickach nebo z hrnicku ... co byla ochotna vzit.
jinak sladkou chut dostane zelenina pri gratinovani - peceni v troube na trosce tuku a vode. Ale jestli tohle je mozne davat diteti, to nevim. u prvniho ditete jsem se divila a taky opovrhovala maminkami, ktere davaly diteti cokoliv. Ted vidim,z e jim zrejme nic nezbyvalo, jinak by dite na jidlo jen hledelo a pilo mliko. Tak nezoufej, ono neni nejdulezitejsi drzet se nejakych tebulek!!!
Ahoj Nadia
Předchozí