Dobrý den, u Milosrdných bratří jsem rodila plánovaným císařským řezem, takže mé zkušenoosti jsou ne přímo z porodního, ale až z odd. šestinedělí. Dost mně vadilo, že si nemocnice říká "baby friendly hospital" (podporuje včasné kojení)...Já dostala dítě k prsu až 3 den! - žádné komplikace jsem neměla, bolesti minimální. Díky tomu jsem se nerozkojila. Když jsem se snažila o kojení, tak mi jedna sestra říklala, že moje 20ml dávky malé stačí, a jak se vyměnila směna, tak mě druhá sestra nadala, že jsem si nechodila pro příkrmy, že mám dítě zesláblé... Když jsem to ráno říkala lékaři, tak mi řekl, že malé moje mlíko stačí (ale příkrmy do papírů psal..) na večerníé vizitě mě druhá lékařka nadala, že jsem si nechodila pro příkrmy... Detail: já do jejich papírů nahlížet nmohla, takže jsem ani netušila, že si mám pro nějaké příkrmy chodit. Závěr : když se malá narodila měla 3 450g, když jsme odcházeli domů měla jen 3 000g!! Tak si udělejte sami představu o tom, zda tato nemocnice nosí titul baby friendly hospital oprávněně... Ještě detail : ve FN dávají děti po císaři matkám bez komplikací max. do 6ti hod. po porodu! (to mají větší šanci se rozkojit...)
Předchozí