Přidat odpověď
Lucko, to já nezpochybňuji. Ale na druhou stranu mají jistě tyto Kluby dotace na děti. Když někdy slyším kolik vyplácejí svým ligovým fotbalistům např? Nechci ale diskutovat o hospodaření sportovního oddílu. Fakt tomu nerozumím.
Spíš je třeba si uvědomit že několik tisíc za pololetí pro rodinu s více než jedním dítětem je značně problematické. Tlak na dítě, když nebudeš podávat výkony, tak táhni je velmi nevhodný! Vůbec nemluvím o praktikách trenérů např.mladých hokejistů, kdy je nutí faulovat tak, aby si toho rozhodčéí nevšiml a neagresivní jedince vyrazí. Nic z toho si nevymýšlím, ani to nemám z 2. ruky - vyprávěly mi to děti, kterých se to týkalo.
Balzámem pro mě pak je učitelka na ZŠ, která s dětmi sprtuje dle zásad fair play a i děti velmi nešikovné a neportovní (od pohledu) vezme a časem je i naučí základy. Pravda, myslím si, že škola asi pro své děti neúčtuje pronájem a učit. stačí malá (jestli vůbec nějaká) finanční odměna. A 300 kč za poloetí není pro nikoho taková částka, že by tam dítě nemohlo chodit.
Agentura kroužky (v Praze) vede své kružky podobně a ceny také nejsou nijak horentní, přestože si tělocvičny musí od škol pronajmout.
Předchozí