Martino,
myslim, ze v principu obe rikame to same..Pokud si to, co jsem napsala prectes jeste jednou, rikam, ze zbrane nejsou spatne - spatni jsou lide ci jejich umysly ci zpusob zachazeni s nimi..
Ja jen - a priznavam, ze se v mem pripade jedna o jakousi "deformaci" z hobby:-))(videla jsem asi mnoho strelnych zraneni zpusobenych ne nehodou, ale opravdu blbosti a frajerenim) - nabadam k jakesi vychove, ci poukazani detem na fakt, ze zbrane mohou ublizit..
I ja jsem vyrustala na "kovbojkach a indiankach", litala po zahradach s klackem a hrala si na vojaky..Jenze zase na druhou stranu v te dobe nebyli pocitace se strileckama (jako dospely je hraju)a nebyli filmy krvaveho razeni jako dneska atd.
Ja to neodsuzuji, jenom rikam, ze treba nase dcerka (dokud nedosahne veku, kdy je schopna rozeznat realitu od fikce) ma treba televizi jenom jako prostredek na divani se na video na jeji pohadky, ze na pocitaci ma hry k jejimu veku a pokud ji nejakou "pistolku" koupime, tak to urcite nebude ten druh - ktery je naprosta, skoro presna napodobenina "sapiku" i se zvukem...
A pokud mi nektery chlapecek (holcicky si s tim malo kdy hraji) namiri takovou napodobeninou do tvare a spusti ten rachot, opravdu je ma prvni reakce odklonit zbran vedle.
Ovsem je fakt, ze v nasi rodine jsou asi jine podminky (diky tomu, ze prostredi sportovnich strelnic a lukostrelnic je pro nas a nase dite bezne) a jinak se k tomu stavi treba mamina s dvouma dcerkama a asi jiny pohled na vec nam predlozi mamka s dvouma klukama:-))))
Předchozí