Přidat odpověď
my si pořád nerozumíme..Ani moc nechápu to,že se mozek začne točit dřív..To máte tak špatnou školku??Naše školka je hodně náročná..Denně se dopoledne hodinu "učí".
A pořád opakuju,že jde o rozdíl, věkovej, ne o znalosti...
Jinak s tím pospouvánímhranice přeháníš. Povinná školní docházka je od šesti let, s možností odkladu o rok. Což ovšem znamená,že o odklad může požádat i podzimní dítě..
Když z 12 předšklních dětí u nás ve školce deset dětí půjde do "starších předškoláků a nenastoupí do školy, přičemž ze všech dětí je srpnovej Denis nejmladší,tak to o něčem svědčí..Mimochodme,u nás vznikla řída madších a starších předškoláků, ve straších předškolácích byly většinou odklady a starší děti,u nichž se s odkladem nepočítalo..Ty teď budou jako sedmileté, často skoro osmileté nastupovat do školy..
Zvažovali jsme zápis na Klausově Porgu. Dozvěděla jsem se ovšem, kromě jiného,že kluky od dubna rozhodně do školy neberou, doporučí jim odklad...
Takže ten trend tu neodmyslitelně je a já sice můžu tvrdit,že je mi to jedno, ale já si prostě nemyslím,že je jedno, že moje dítě bude vpodstatě vyrůstat s dětma o dost staršíma, že s emezi ně bude dělat rovnítko v oblasti fyzický,sociální, psychický...
Předchozí