Paní Lenko Nová, nesouhlasím s Vámi, že jde pouze a jen o takové to nevinné pošťuchování. To jsme možná dosti často zažívali ve škole my. Ale já jsem střední generace. Doporučuji Vám přečíst si toto: http://vztahy.org/minibb/index.php?action=vthread&forum=6&topic=84
na chatu o.s."Práce a vztahy" a pochopíte. Přečtěte si také další příspěvky Diskusního fora Sdružení. Je to sice tvrdé, ale v mnohém poučné, neboť toto se opravdu dnes děje. Jinak mohu říci, že v době, kdy jsem chodil do školy už podobné projevy šikany začínaly a měly je prakticky stoprocentně na svědomí děti z komunistických rodin. Jenže tehdy si s tím kantoři, zejména ti starší, dovedli poradit. A to mnoho z nich ani nemuselo jako dnes mít vysoké školy. Byli to totiž opravdu kantoři a nepěstovali ten vzpomínaný kult přemoudřelosti a třídní uvědomělosti. A ještě něco nakonec: když jsem ve škole dostal po zásluze za nějakou grázlovinu od kantora pár facek, nesměl jsem to doma říci, protože bych dostal znovu. Jenže dnes ty sametové opičí mamičky za tohle kantora ještě zažalují. A v tom je právě ten problém. Václav
Předchozí