| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Markýz de Sade junior

Monty, promiň, že jsem byla tak naivní a nepochopila, že se jedná o literární dílo! Já husa hloupá si myslela, že fakt chceš poradit, tak jsem se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí (a bylo nás takových víc) snažila poradit. Neměla jsem tuchu, že se jedná o literární nadsázku. Jen bych ještě měla pár připomínek:
1) Několikrát jsi zdůraznila, že manželovo je to "literární dítě" taky, tak že by se měl starat i on. S tím souhlasím. Ale v životě přicházejí různé pády a co v případě, že by tě otec dítěte opustil? To mu pak synátora přibalíš s sebou, protože by tě v tvém tvůrčím rozletu příliš omezoval?
2) Pokud jde o skutečného syna - tedy ne o syna "literárního fiktivního", který je skutečně hyperaktivní, pak ti zřejmě ani psycholog neporadí to, co už tu ve většině bylo napsáno. Totiž důslednost, trpělivost, stanovení hranic a jejich dodržování a hlavně dítě unavit (jakoukoli v jeho věku smysluplnou činností). Nevím, moje dítě by v tom případě, jak jsi tu popsala - totiž procházce cca 3 km - bylo jen příjemně nastartované, že se někam půjde, ale rozhodně by nebylo unavené. To, co tu psala MD, s tím kopáním do míče na hřišti, mohu jen z vlastní zkušenosti potvrdit. Fakt je, že díky dceři jsem získala takovou fyzičku, jakou jsem před tím v životě neměla :).
3) Nemyslím si, že by se matka měla starat jen o dítě, péče o dítě (i hyperaktivní) se dá skloubit s prací. Jde to, ale dře to. Taky mám svou práci ráda a i kdybych bývala nezůstala s dcerou sama, tak bych se stejně snažila dál pracovat. Fakt je, že tím jsem se pro některé lidi stala špatnou matkou, protože dobrá matka se stará jen a jen o dítě a na nějakou práci si ani nevzdychne.
4) K těm zajišťovacím zarážkám - mají je určitě v některém z těch zásilkových obchodů (Magnet atp.) - když zapátráš na internetu, určitě se dopátráš. Ale dítě zvídavé zvládne všechno, i ty zarážky (dcera ve dvou letech dokázala bravurně odblokovat i dětskou pojistku v autě).
5) Zkus místo argumentů, proč to a to u vás nejde, taky najít pár důvodů, proč bys to mohla zkusit a proč by to mohlo jít. V opačném případě totiž nezbývá než dodat - Komu není rady, tomu není pomoci.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.