| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Bohužel jsem se včera dozvěděla zprávu,která mě docela zasáhla a i když to určitě budu chtít slyšet od právníka, tak třeba se najde i tady někdo kdo těmhle věcem rozumí...
Máme rodinu na Slovensku a mamka která je vlastně už od mého narození sama, starala se sama o tři děti (otec alkoholik,jak se odstěhoval,tak už jsem ho neviděla,nejevil zájem).Babička na Slovensku má přes 80 let, docela hodně sinou sklerozu,opakuje celý den dvě tři věci pořád dokola,ráda mluví,takže je to docela těžké tam být delší dobu např. měsíc. Mamka ji tedy jezdí navštěvovat cca 300 km tak co 2-3 měsíce a to tam vždy zůstane asi dva týdny ať nejezdí pořád tam a zpátky. Ale to je v podstatě jedno. Včera se zkrátka dozvěděla od babičky, že tam matčin bratr přišel s právníkem a dal jí podepsat papír,že všechny peníze a majetek (hlavně se tedy jedná o rodinný dům) píše na něj, vlastně tímto moji matku vydědili. V životě by mě nenapadlo řešit majetek před smrtí babičky,ale protože vím jaký měla mamka těžký život,musela počítat každou korunu, vše se odrazilo na její psychice a celkovém zdrav. stavu,tak tohle už mi přijde fakt hrozně smutné.
Babička jí to řekla hned jak přijela s pláčem, že skočí z mostu,že ani nevěděla co podepisuje (samozřejmě už nečte, nevidí na to), opravdu k právním úkonům je podle mě nezpůsobilá,má opravdu silnou sklerozu. A hlavně toho lituje, nadává na jejího syna co jí to provedl atd. Ten jí samozřejmě nenechal ani kopii, jen má schované doma papíry,že je vše jeho a určitě nám to nikdy neukáže. Jak my to můžeme zjistit? Je nějaká evidence? Vím,že mamce to bratra už nikdy nevrátí,ale nechci to nechat zase být jen tak. Vůbec nevím jak to řešit, s kým se soudit,když ani babička neví jméno toho právníka, notáře...Je mi z toho k pláči za mamku~n~ Nám v životě nikdy nikdo nic zadarmo nedal,ale my máme možnost vydělávat, ale mamka ta opravdu dostane důchod, z kterého zaplatí byt, zůstanou jí 2000 na jídlo a vše ostatní a tohle ji psychicky určitě opět srazilo, to nemluvím o ztrátě rodiny,má už fakt jen tu babičku a nás děti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.