Přidat odpověď
Můžeš si klidně ocukrovat co chceš, akorát ten cukr musíš započítat. To znamená, když si dáš jídlo který má 30g cukru a ještě si ho pocukruješ, máš hned jídlo třeba se 40 g cukru.
Co se týče vstávání, tak bych prostě kvůli cukrovce nevstávala dřív. Spíš bych posunula oběd, dala si předtím malou svačinu, oběd třeba až v 1-2 odpoledne, pak ve 4-5 svačinu,7-8 večeři a před spaním druhou večeři a máš to. Prostě si to jídlo musíš pokud možno co nejvíc stejnoměrnš rozložit.
A když jsem měla hlad, dala jsem si velkej kus flákoty a zeleninový salát. Já maso miluju, takže to nebyl problém.
A v restauraci jsem si dala právě taky radši kus masa a salát než hotovku. Ale v tý tabulce, co jsem ti poslala jsou i nějaký hotovky, akorát je to tam počítaný v jednotkách, ne v gramech, jak jsi nejspíš zvyklá počítat ty. Ale 1 jednotka je 10 gramů sacharidů, takže to si lehko převedeš.
Dokonce u Mekáče (na kterým jsem zas byla v těhotenství závislá já) mají tabulky, kolik má který výrobek čeho. takže se to tam dalo lehce spočítat. Dávala jsem si tam pravidelně po kontrole na diabetologii za odměnu ke svačině zmrzlinový pohár :) V létě to byla paráda, bez zmrzliny bych nevydržela, rodila jsem začátkem září.
Předchozí