| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kupování botiček i u nás je horor. Měřidlo Plus 12 jsem si pořídila minulý rok kvůli tomu, že žijeme v Maďarsku a zjistit, zde vnitřní délku obuvi není možné, prodavačky jsou úplně mimo. Ale stejně tak byl problém pro nás kupovat boty i v Čechách. Naposledy u Baťi neměli ani měřidlo neb jim ho někdo ukradnul :-) (a já si ho tentokrát s sebou nevzala, protože jsem počítala s tím, že u Bati ho mít budou). Nicméně jsem věděla jak velkou nožičku s nadměrkem dcerka má a tak jsem se jen tak nevzdávala. Bohužel prodavačka mi nebyla schopná říct jaká je velikost vnitřní stélky v mm u vyhlédnuté botky. Přinesla si sice na mě jejich tabulku s číslováním, ale ta nám byla na nic, protože jsem zjistila, že dnes už prodávají i spoustu botek od jiných výrobců a protože si to každý čísluje jak chce, tak jsme se ničeho nedobrali. V jiném obchodě se mě paní snažila přesvědčit o tom, že mám dcerce vložit za patičku prst a pak se uvidí. No nakonec koukala ona, když jsem jí tam udělala přednášku u tom jak se správně zkouší boty a co takový palec s nožkou dítěte udělá. Měřidlo v obchodě taky neměli. No a poslední gól byl předevčírem. Vyjeli jsme si tady u nás koupit botky do Humanicu, chtěla jsem zimní Superfity. Bohužel ani u těchto botek není nikde na krabici uvedená velikost vnitřní stélky v mm. Zjistila jsem, že i tento výrobce v tom má docela bordel, protože co model botky to jiné číslování. Jednou má 23 - 153 mm, podruhé 152 mm (což by ještě bylo ok), ale napotřetí i dalších už je 23 - i 146 mm !!!! No a protože se mi měřidlo blbě cpalo do zimní botky a dcerka mě moc neposlouchala, tak jsme koupili botičky menší v domnění, že to je ok a že doma jedny 23 podzimní máme a že jsou ještě trošku větší a tak by to mělo být ok. Doma mi pak tvrdila, že jsou malý. Nu já si myslela, že kecá :-) , že neví co ten výraz znamená, ale asi věděla. Když se to ráno opakovalo, tak jsem trochu pátrala po velikostech botek na internetu a znovu přeměřovala až jsme se nakonec sebrali a jeli botky vyměnit za větší, už je to ok. Jo a ty botky mi tentokrát vybrala sama prodavačka, protože já to tam nebyla schopná přeměřit a zkrotit dítě :-) . A z krabice, kde mají na vnitřní straně Superfity takové měřidlo mě to vycházelo na botku menší.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.