Tak ja mám na Mulač veľmi dobré spomienky. Prijali ma ako rizikovú prvorodičku 11. 6. 2009 a v sobotu, 13. 6., po troch vyvolávačkách a prasknutej vode ma nakoniec odrodili cirárskym rezom, lebo som sa vôbec neotvárala a maličká už mala slabé ozvičky... Až na postele na vzdychárni - "hekárně", sa nemôžem na nič sťažovať. Tie by som tam prijala pohodlnejšie - keď vás zdola bolí, akoby vás niekto zospodu udrel kladivom, tak je neskutočne nepohodlné tam ležať, hlavne, keď moniturujú ozvy - v mojom prípade to bolo často, raz som dokonca preležala už s bolesťami asi hodinu a veľmi som sa nemohla hýbať a ozvy nikde... Keď mi praskla voda, hneď mi dali klystír, pripravili na sálu, ale keďže som bola tuhá ako štolverka, vzali ma teda na ten CS. Manžel ani nestihol dobehnúť, mal byť pri pôrode, videl až neskôr najprv Aničku a tak mňa... Závidím mu, že ju počul plakať... Prebrala som sa okolo deviatej večer na izbe (Anna sa narodila 18:15) a priniesli mi ju asi za polhodinku. Nemohla som sa na ňu vynadívať... Nechali mi ju asi 15 minút... Bola som schopná vstať už ráno, narkózu totiž dobre zvládam, už to mám odskúšané, len sestrička ma zadržala s milým úsmevom, nech počkám aspoň do večera a čudovala sa mojej vitalite... Nosili mi Aničku na kojenie a po troch dňoch, keď ma zbavili drenu a cievky, ju už nechali pri mne. Personál bol veľmi milý, či už pôrodné asistentky, gynekológovia, ale aj sestry na pôrodníckom a detskom oddelení - stále chodili s úsmevom a to nás tam teda bolo veľa... Sestry z pôrodnického sa chodili pýtať, ako sa cítim, či je všetko v poriadku. Detské sestry - mladé holky aj sestry, čo pamätajú minulý režim - milé, ochotné, naučili ma kúpať, kojiť, držať bábo - nadmieru milé a ochotné. Zvládala som aj bolesť - mohla som si sama poprosiť o injekciu proti bolesti, snažila som sa však čo najviac vydržať bez nich, pretože doma vám tú injekciu nikto nedá. Možno nakoniec som aj tomu CS rada, na toalete mi to šlo lepšie, ako pozašívaným maminám zospodu a aj sadnúť som si mohla "normálne"...
Jazva pekná, krátka, nenápadná. Ak sa zadarí ďalšie, Mulač to istí... V mojom prípade mi možno oporučia rovno CS znova, ale chcela by som skúsiť len lokálnu anestézu, aby som to mrňa počula zaplakať. Takže, ja Mulač odporúčam... Nie je síce moderný ale o to príjemnejší.