Je to úžasné dozvědět se,že vůbec člověk může mít tak krásný zážitek z porodu.Já jsem rodila Jenou v Kadani a poté hrůze a přístupu personálu.Jsem už rodit nechtěla.A to jsem měla u porodu svého manžela.Byla jsem vyděšena jak se chovali k ženám,které tam byly samy.Žena která tam byla hlučná a sama,tudíž se jí neměl kdo zastat,tam titulovali kráva histerická apod...
Když jsme se s manželem po dlouhé době rozhodli pro další ratolest,tak jediné na co jsem se vůbec netěšila a z čeho jsem měla strach,byl porod.Jelikož se nám dcera měla narodit předčasně odvezli nás do Mostu,kde je prý speciální pracoviště pro dřívě narozená miminka.Stále jsem se bála,že manžel nebude moci být se mnou.Nakonec jsme se dozvěděli,že za příplatek 500,-kč může být přítomen.Při první vizitě jsem se dozvěděla,že dcera půjde na svět císařským řezem,atak musel manžel odejít.Bylo to pro mě velice stresující,jelikož dcera měla jen dvě kila a já za ní musela chodit na speciální místo,které bylo dost daleko od mého pokoje.Podotýkám,že všechny nadstandartní pokoje byly obsazeny.Jednou když jsem přišla k postýlce kde bývala malá jsem s děšením zjistila,že zde není a když jsem se zeptala kde jí mám,tak mi bylo zděleno,že jí o pokoj dál vyšetřují ultrazvukenm.Šla jsem k ní a ten děs bych vám nepřála nikomu vidět.Sestra malou držela za hlavičku a doktor jí dělal sono mozku.Jezdil jí docela hluboko ve fontanelce a já sděšením vykřikla,že to se snad nesmí.Myslela jsem si,že tohle místo je u dětí nedotknutelné.Doktor po mě vyjel,že to dělají preventivně všem nedonošeným dětem.A že šahat tam nesmím jen já a on ano!Malá se celá červená kroutila a řvala jako zvíře a sestra jí stále držela jen za tu hlavičku.Nic takového bych nikomu nepřála.Vlastně kdybych se tam ani nešla podívat jak se malé vede,tak bych se to ani nedozvěděla.Pro lékaře jsme jen bezcený kus masa.Takový dojem na mě dělal veškerý jejich přístup.A všem přeji jen ty nejlepší zážitky z porodu.Ale i co vím z vyprávění jiných žen pochybuji,že v čechách naleznete něco lepšího.
Předchozí