| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Klaudiánova nemocnice

Já jsem v Klaudiánově porodnici strávila více času, než bylo nutné k samému porodu a pobytu po něm. Na samotný porod mám jen ty nejlepší vzpomínky. Na předporodní kurz, který prováděla paní vrchní sestra Hamáčková, na porod, kdy nás s mým mužem přivítala porodní asistenka paní Tomsová i na pana doktora Kroha. Je však pravda, že jsem prý rodila naprosto bez problémů, domnívám se, že v relativním klidu, jak ze strany mojí, mého muže i personálu. Jediné co bylo jinak narozdíl od Stáni je, že mě bezprostředně po porodu dceru odnesli zkontrolovat (šel s ní manžel) a teprve potom mi ji přiložili k prsu. Vyholení jsem absolvovala, klistýr jsem již nestihla. Na pobyt, který se uskutečnil během těhotenství nemám však vůbec pěkné vzpomínky. Rok předtím jsem prodělala spontální potrat a vztah personálu ke mně bych označila v roce 1997 za otřesný. Bez jakéhokoliv upozornění mě sestry připravily na výkon, který samozřejmě následuje a poslaly mě na tzv. "červenou lavici", tak čekáte před operačním sálem a aniž by se kdokoliv obtěžoval, aby mi vysvětlil, co bude následovat a co se vlastně děje jsem s velmi nepříjemným anesteziologem absolvovala kyretáž.
Dlouho jsem z tohoto zážitku měla šok a trauma. Během úspěšného těhotenství jsem na začátku ležela v nemocnici také a opět jsem jen stále slyšela, že to dopadne stejně (jak od lékařů, tak sester).
Vím, že je lepší počítat s tou horší variantou, ale vím něco o optimistickém myšlení, které jistě hodně pomáhá. Zhruba uprostřed těhotenství jsem byla v nemocnici znova s tím, že jsem omdlela. Nechali si mě na pozorování a od té doby mi začaly problémy s tvrdnutím břicha. (ve 26. týdnu). Dostala jsem Magnesium po kterém mě bylo hodně špatně (dodatečně jsme zjistili, že šlo podle příznaků o předávkování). Pak mě nechtěli pro jistotu pustit domů, že mám nález, který odpovídá tomu, že budu brzy rodit a bude lepší když půjdu na tzv. "steh". Nakonec mě propustili s tím, že mi "Pan doktor" Karhan sdělil, že budu chodit každé pondělí k němu do rizikové poradny. Tam jsem chodila pokaždé tak vystresovaná, že mě břicho tvrdlo čím dál častěji. p. Karhan mě také pokaždé vnitřně vyšetřoval, což mi působilo jen bolest a krvácení. S manželem jsme ho poté žádali aby nepokračoval s vyšetřováním. Arogantně nám vysvětlil, že to jinak nejde a mě samotné řekl, že pokud odmítám jeho metody a styl, chce ode mne podepsat reverz s tím, že porodím určitě dříve a mé dítě to nepřežije. Asi si dovedete představit, jak to na člověka působí. Naštěstí jsme vyhledali odbornou pomoc u pana doktora Pudila, který se umí o těhotnou ženu postarat jak po gynekologické stránce, tak v mém případě i po stránce psichycké (což mi hodně pomohlo). Břicho mi přestalo tvrdnou, žádné léky jsem nejedla, zákroky jsem nepodstupovala a dcera se nám narodila zdravá, ve správném termínu a já si už jen v životě přeji, abych se nikdy nemusela setkat s lidmi podobného typu, chování a ražení jako je "MUDr." Karhan.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.