Přidat odpověď
Taky jsem naletěla...
Kupuju dětem už dlouhodobě botky DPK (které MAJÍ ŽIRAFU) a jsem s nimi naprosto spokojená. Jsem s nimi spokojená natolik, že si je troufnu občas koupit i z druhé ruky - dětem roste tak rychle noha, že se nám často stane, že botky vydrží sotva 2-3 měsíce. Takže kromě jedněch "nových" botek kupuju většinou ještě jedny záložní z druhé ruky - na písek, do školky a pod. Kromě botek DPK jsem se takto odvážila koupit i botky ESSI, takže mám srovnání, jak vypadá nošená bota "se žirafou" i "bez žirafy". A věřte, že po této zkušenosti si už botky ESSI nekoupím ani nové - botky ESSI sice "vydrží", podrážka je tak pevná, že není většinou sešlapaná, ale uvnitř je to bída - mívají prošlápnutou a deformovanou vnitřní stélku dřív, než stihnou být zvenku okopané a odřené... S tím se se u certifikovaných botek nesetkala.
Nechci přeceňovat jakékoli certifikáty, ale "recesi" v podobě napodobení "žirafky", matení zákazníků prodavači, že obuv je certifikovaná, apod. za recesi rozhodně nepovažuji. A pokud mohu osobně posoudit, botky ESSI navíc dle mého názoru prostě kvalitní nejsou.
Předchozí