náhodou jsem otevřela stránky Rodina a nečekaně najela na stránky s porodnicemi u nás a jsem v škou..uběhlo již 15 let od mého porodu,který byl zakončen císařs.řezem a dodnes nemám 2 dítě,navždy mě to poznamnenalo,nemyslím bolesti,na ty jsem se připravila,ale na lidi,kteří mě přivítali.
V roce 1989 byla tato nová porodnice otevřená a primářem MUDr. Ichnovski,který mi zachránil život a jemuž jsem dodnes vděčná a lituji,že jsem mu to tehdy neřekla.
Po příjezdu do porodnice jsem dostala klystýr a musela jsem si lehnout.Byla jsem překvapená,myslela jsem si,to už to bude? To je ale rychle!Naivní
Sestra mi totiž hned přivázala nohy,napíchla kapačky a přes břicho dala dva upínací pásy,ležela jsem jako přikovaná se slovy : nehýbejte se ani rukama,ať nezpůsobíte embolii !!?? Co to je ,říkala jsem si,a volala na ni,jestli nemůžu chodit,že mě všechno bolí.
Tady mi běhat nebudete,řekla a odešla.
Od večera 22,00 hod. do 8,30 hod. přišel 1 doktor,kterého jsem prosila,ať mi řekne,co se děje,proč nemůžu chodit a jestli jsem otevřená, odpověď zněla : nejste ani na jeden prst,musíte být na devět prstů,vaše dítě je velké a jde zadečekem,počítám ještě asi 20 hodin.Musím říct,že jsem měla vyvolané již velké bolesti a nesměla se hýbat,no nebudu raději vzpomínat,ale lidem v porodnicích dodnes nevěřím.
Dnes bych moc chtěla druhé dítě,ale nejde nám to a proto jsem navštívila genetiku,kde po projití našich zdravotních stavů do 3 kolena, máme odpověď,dítě můžete mít pouze císařs.řezem(zde jsem nepopisovala můj zdrav.stav,který byl znám lékařům i v r. 89) ,takže abych měla opravdu klidný průběh těhotenství,s tím,že nedojde k poškození dítěte budu navštěvovat lékařku,kterou platíte za porod,ale je osvědčená již mnoha maminkami a proto ji věřím.
Protože jsem měla na chování lékařů i sester ve Vítkovicích smůlu,tak jsem myslela,že to byla náhoda,ale po tolika letech pořád přivazují jako psy,aby neutekli !!! To je vrchol a je mi z toho špatně,myslím,z toho přístupu k rodícím ženám.
S takovou do Evropy nedojdeme ani kdyby nám šla naproti...
To je asi všechno,maminky určitě dejte na zkušenosti ostatních maminek,těhotenství je nádherné a porod k tomu patří,ale hodně záleží na tom,jak se k vám chovají ostatní kolem vás,to ovlivňuje i míru bolestí,to je má zkušenost.
Přeji všem zdravé děti
Předchozí