Ahoj,
nemáme sice RR, ale malého knírače, ovšem měli jsme naprosto stejný problém. Fenka nám obecně nechtěla moc žrát a byla hubeňoučká. Stravu měla a má rozdělenou do dvou porcí (ráno a večer) a i teď občas s jídlem zlobí, ale ne tolik, začíná se spravovat. My jsme delší dobu hledali granule, které jí sedí, nakonec jsme na Purině Proplan (pro malé "citlivé" psy). Když jsme do granulí přidávali vývar nebo kousek konzervy, moc to nepomohlo, tak jsme od toho upustili. Postupně se tak nějak rozjedla sama, ale je pravda, že jí dávám méně mlsínků (dostává je jen při cvičení) a hlavně všem natvrdo zakazuju jí krmit něčím jiným, protože pak opravdu nežere granule (někteří to naprosto nechápou, čímž mě vytáčejí - nacpali by mi do psa buřty, dortíky..div mi neříkají, že psa týrám, když ho tím nekrmím...prostě jim nevysvětlím, že do něj chci nacpat hlavně ty granule, že ty jsou pro něj rozhodně lepší výběr než čokoládový dortík!!! grrr). Takže u nás se to spravilo tak nějak samo (jak píšu, občas ještě zlobí, udělá si třeba postní den)...ale zjistila jsem, že musí mít na jídlo naprostý klid, takže většinou žere v noci, když mi zalehneme...a ráno jí až když nejsme doma... Nevím, asi jsem moc neporadila