Ájo,
mám úplně stejný problém a to bude dcera brzy čtyřletá. Ještě ke všemu hodně dobře mluví, má neuvěřitelnou slovní zásobu a vyřídilku. A k tomu dudlík.
Zubařka po prohlídce pravila, že je celkem v pořádku, rozhodně nic s patrem a případné křivé zuby spraví rovnátka.
Dětská MUD. ze mě má tak trochu legraci, je to chyba, že jsme to neodstranili před druhým rokem. To jsou ještě malí a dá se dát čertovi, slonovi atd... a vezmou to. Malá by pobečela asi chvíli a bylo by. Bohužel v tomhle věku už se nijak oblbnout nedá.
Přes den vydrží v pohodě, ale noc jsme takto přežívali zatím 2x a bylo to jak někdo popisoval. Jeden úplný hysterák a pak buzení s pláčem po hodině. U jedné takové noci byla kamarádka psycholožka. Řekla, že za tuto cenu by to určitě nedělala. Psychika se napravuje hůř než zuby.
Např. ve Švédsku chodí tříletí s dudlíkem běžně, i starší a nikdo to tam neřeší. Po opravdu důkladném průzkumu a i radě MUDr.- už se to prošvihlo, teď ho dají pryč samy. Prý opravdu kolem 4 roku a potvdilo mi to několik takto "postižených" maminek. Najednou ho dali děti samy pryč, že už ho nechtějí.
Naše zážitky - ztatili jsme ho v lese, před usnutím na kočáře (4 hod túra) pláč - ať mi ho ta ošklivá srnena (historka, že si ho vzala srnka pro koloušky) vrátí, já nechci žít bez dudlíku
Opět celodenní výlet a dudlík doma. Celý den v klidu. Večer jsme ještě zajely do herny u hračkářství kam často chodíme. Já s kamarádkou sedíme u kafe, dítě si došlo v nestřeženém okamžiku do obchodu, vzalo dudlík odpovídající věku, doneslo k pokladně ať si ho namarkují a prodavače poslala za mnou, ať si řekne o peníze