Jarmo:
Hele, ty pořád bereš jen jednu variantu:
Jsem nejlepší manželka = on nemá potřebu mi zahybat.
Jenže tahle rovnice platí jen někdy.
A důvod pro nevěru není jen jeden- a pro všechny mužské ten samý.
Není pravda, že mužští zahybají JEN když jim něco chybí. to že jim něco chybí a potřebují to, to samozřejmě k nevěře vést může, ale není to jediný důvod- když jim chybí sex a potřebují ho, tak většina z nich začne zahybat, to asi jo.
Ale pak je spousta těch, co zahnou z různých jiných důvodů: nudí se, naskytne se příležitost, chtějí znova prožít zamilovanost, mají pocit že je ta jejich doma už má prohlédnuté a jsou nadšení z toho, že je obdivuje nějaká, která jim na leccos skáče, chtějí zjistit jaká je v posteli ženská která se jim zalíbila když ji náhodně potkali, řeší tím to, že si přiadají staří, že nemají úspěch v práci, setřel je šéf, nebo je někdo v metru pustil sednout
)) A někteří prostě nejsou nastavení na monogamii. Věrnost nepovažují za hodnotu a nevidí důvod, proč by se v sexu měli omezovat. Oddělují život(fungování rodiny) a sex s milenkou asi stejně, jako oddělují rodinu a hodinku squashe s kamarádem. Stejně jako nevidí důvod, proč by si nemohli zajít zahrát squash a už naprosto nevidí proč by se kvůli tomu měli rozvádět- tak úplně stejně to mají s milenkou.
I v té Africe jsou mužští, kteří i když můžou mít víc, tak mají jen jednu manželku. A jsou tam mužští, kteří když můžou, tak jich mají několik a ještě jim zahybají
.
Podle mě jsou prostě typy, které nebudou věrné nikdy nikomu- a klidně mohou být současně velmi dobrými otci a přijatelnými manželi. Je jich relativně míň, ale když na ně ženská narazí, tak to buďto musí brát jako stejnou negativní vlastnost jako třeba lenost, (kterou dotyčný vyvažuje něčím jiným)- a nebo se s nimi rozejít.