Inko, asi mne zabiješ..... je to totiž děsná piplačka... Takže:
1) uděláš těsto, rozdlíš na 2 půlky a do jedné přidáš půl lžičky másla a 2 lžíce kakaa... (aby bylo pěkně tmavý a přitom nebylo sušší, než to světlé, že...)
2) připravíš si 2 místa na vyvalování, jedno pro světlé, druhé pro tmavé
3) připravíš si do hrnku rozšlehané vejíčko se lžící vody na "lepení" těst k sobě
4) rozválíš obě těsta cca 3 mm silně a vyřízneš z každého 3 obdélníky 2cm x 10 (nebo i delší)
5) světlý obdélník potřeš tenince vajíčkem, přiložíš tmavý, potřeš a dáš světlý a tak dále, až slepíš pruhovaný hranolek o 6 patrech
6) zabalíš do fólie a šupneš do lednice - chce to tak hodinu, zatím můžeš péci něco méně pracného
7) vybalíš hranolek a položíš ho tak, aby pruhy šly vodorově (tak, jak jsi to lepila na sebe) a SVISLE ho PO DÉLCE nakrájíš na proužky (pokud máš hranolek moc dlouhý je lépe ho nejprve rozkrojit na cca 5 cm dlouhé kousky, lépe se s tím pracuje.)
8 )Vzniknou ti pruhované proužy a ty začneš skládat na sebe tak, že první položíš, potřeš vajíčkem, druhý OTOČÍŠ tak, aby na světlý pruh přišel tmavý a obráceně a pak přilepíš a pokračuješ do slepení všech pruhů.
9) vzniklé, teď již na řezu kostkaté hranoly OPĚT zabalíš a uložíš do lednice (a jdeš si dát frťana a slibuješ si, že tuhle hovadinu už nikdy dělat nebudeš!!!!)
10) po hodině pustíš troubu, vyndáš hranolky a nakrájíš je OPĚT SVISLE, ale tentokrát ne po délce, ale asi jako salám...
11) rozložíš na pečící papír, povrchu potřeš vajíčkem a upečeš. Má to jedinou výhodu - po upečneí se s tím už nemusíá NIC dělat (konec konců jsi se s tím před pečením nacrcala dost, že
)
Přeji pevné nervy
Simča