Žabátko:
"proč myslíš, že jí neřekl, že o nich vím?"
No, řekla bych, že když chlapík řekne milence, že o nich manželka ví, zmenšuje si manévrovací prostor a dává milence do ruky určitou zbraň. Může mu pak klást třeba dotazy, jak to teda doma mají. Když chlap řekne- rozvádět se nechci, máme malé dítě, manželka se o nás nesmí dozvědět- je to pochopitelné a dotazy nejsou. Když se tváří že manželka ví a je jí to jedno, je daleko větší šance, že se milenka bde snažit aby si vzal ji, protože "formální " vztah ženská většinou nepovažuje za překážku v "lásce". Stejně tak může chtít aby s ní zůstával víc a častěji, protože nejde o to, aby se manželka nic nedozvěděla...
"Otázka ale je, jestli to ona tak vidí, myslím, že nad tím tak milenky nepřemýšlí nebo jo?"
No, z mé zkušenosti většina ženských nad svými vztahy přemýšlí docela dost- a ty diskuze tady jsou toho důkazem
)). Milenky i manželky jsou ty samé ženské- a dělí se o ty samé mužské , s těmi samými chybami. A stejně jako tady v té diskuzi každá ženská je ochotná tolerovat jiné věci- jedna bude tolerovat impotenci (protože jí ten její je věrný), druhá, že jí ten její zahybá (protože je s ním skvělý sex). Třeba
)
Různé ženské mají různé důvody a různou povahu- některé žárlí, jiné ne.
Žabátko, uvědom si jednu věc: není to soutěž mezi tebou a milenkou. Kdyby nebyla tahle, byla by dost možná jiná- možná jindy, ale byla. Nejde o to, abys byla lepší než je tahle milenka- soutěžit tímhle stylem je věc, která náramně nahrává mužskému a brzdí vyřešení situace. Který mužský by nechtěl, aby se o něj "praly " dvě ženské a dělaly mu pomyšlení?? Který by byl ochotný to zredukovat na jednu? Daleko spíš se pak bude snažit tu situaci, kdy mu obě podstrojují, udržet.
Jedna věc je zjistit, jestli mu na vašem vztahu něco vadilo- to je nutnost. Ale snažit se být příjemnější, vstřícnější než milenka a nic po něm nechtít- to je špatná cesta
.
Hele, je to holka mladší než tvůj manžel , dělá sestřičku, je sama, má málo času někoho shánět- doktor jí imponuje, dělá jí dobře, že se o ní zajímá, tráví s ní čas. Těžko říct, jestli jí něco slibuje, ale pokud doma tvrdí, že milenka neexistuje, tak asi ne. Protože slibotechnám se stává, že milenka nakluše domů, promluvit si s manželkou, která s dotyčným podle jeho slov už x let nespí, je jí úplně jedno, co mužík dělá- a jen z nepochopitelného důvodu trvá na stavu "vdaná"
"Manžel mi vždy tvrdil, že se nám to stát může, jemu i mě a že jde o to, netahat to do rodiny, že se to musí oddělit."
Jinými slovy nechtěl slibovat věrnost- ale nechce se ani rozvádět.
Asi bych mu to připoměla s tím, že to do rodiny tahá, pokud kvůli milence zanedbává děti.
"Asi mě ještě trochu rád má, ale říkám si, že kdyby měl opravdu, tak nezahýbá."
Mít někoho rád a být věrný spolu sice souvisí, ale ne tak přímo. Jsou lidé, kteří když mají někoho rádi, tak prostě nezahnou- protože nemají vnitřní potřebu zahnout. Ale jsou lidé, kteří mají někoho rádi a přesto je přitahují i jiní a oni se musejí hodně omezovat, aby nezahli.
"Kdyby mě měl opravdu rád, nebyl by líný a pracoval by daleko víc - pro nás"-
do jisté míry to pravda je- ale jen do jisté míry.
To jestli tě má rád daleko víc souvisí s tím, jak je ohleduplný, co je ochotný pro tebe dělat, jak se k tobě chová, jestli tě respektuje, zajímají ho a bere ohled na tvé názory.
Poradenskou profesi nedělám
, já nevím, jen prostě tyhle věci vidím nějak racionálně. i u sebe. Vidím se zvenku, hodnotím to racionálně- a přitom se mnou cloumají stené pocity jako s vámi ostatními
)))