Všm těm nadšeným ohlasům: (Jsem prvorodička!)Ne že bych byla nespokojená, ale také nejsem nadšená z porodnice HB. Šuškanda o tom, že nechtějí dávat epidurál, se mi potvrdila. Nakonec jsem si ho "vymohla" a jsem moc ráda.I když možná porod prodloužil, ale za tu úlevu od bolestí to stálo. Velmi zklamaná jsem byla předporodním kurzem.Byla to v podstatě pouze přednáška o porodu. Žádné úlevové polohy, nácvik dýchání, nic praktického. Bylo vidět, že paní je porodní asistentka a o dětském oddělení (porodnici) nemá ani páru. Její informace už dávno neplatily (jak jsem zjistila později). Je to věc názoru, ale já mám raději, když se mi někdo maximálně věnuje a klidně se i vnucuje, což PA ani sestry nedělaly. Nevěděla jsem, co budu umět po příchodu domů.O odstříkávání mléka nepadlo ani řeči, natož aby mě to někdo učil ( a to mají nálepku Baby friendly). Na jejich obranu musím konstatovat, že když jsem se pídila po jejich pomoci, ochotně přispěchaly a poradily.Ale, ptejte se desetkrát denně na věci, které jistě vysvětlovaly už milionkrát.
No, ale tak špatné to zase nebylo, takže příště opět do HB (teď už jako zkušená matka).
Předchozí